Un timișorean a strâns peste 250.000 de dopuri pentru a ajuta o...

Un timișorean a strâns peste 250.000 de dopuri pentru a ajuta o tânără grav bolnavă. Cum vă puteți implica pentru o cauză nobilă

0
DISTRIBUIȚI

1006352_572019342892276_1543377945_n

“Dopuri…pentru o cauză” este numele unei campanii deosebite inițiate de un tânăr inginer din Timișoara, anul trecut, prin intermediul căruia încearcă să le ajute pe persoanele cu dizabilități.

La sfârșitul anului trecut, Octavian Stana a strâns nu mai puțin de 250.000 de dopuri, pe care le-a vândut unei companii private. Cu cei peste 1.200 de lei, pe care i-a primit pe cele 500 de kilograme de dopuri strânse, i-a cumpărat unei tinere din Timișoara un cărucior cu rotile.


Beneficiara acestuia a fost Raluca Tofan, de 22 de ani, care s-a născut cu tetrapareză spastică, iar căruciorul pe care îl avea nu corespundea nevoilor ei.

Octavian a inițiat, în luna februarie a acestui an, cel de-al doilea episod din cadrul campaniei “Dopuri…pentru o cauză nobilă”. De data aceasta, tânărul vrea să îi ofere un cărucior cu rotile special Anamariei Alexu Varvara, de 17 ani din Timișoara, care suferă de mai multe afecțiuni, printre care hidrocefalie și tetrapareză. “Anamaria are și o situație financiară mai proastă, suferă de mai multe boli și are nevoie de un scaun mai performant. Acum are un cărucior cumpărat de părinți, cu bani împrumutați, dar nu i se potrivește. Are nevoie de unul mult mai mare și pentru că are spondiloză, coloana vertebrală este în formă de C. De aceea și are nevoie de un spătar cu o gaură la spate. Am găsit un cărucior care i s-ar potrivi, care costă 2.860 de euro”, povestește Octavian Stana.

Tânărul inginer spune că pentru a face rost de această sumă, are nevoie de 22 de tone de dopuri, adică trebuie se strângă zece milioane de dopuri pe care să le vândă unui centru de reciclare din oraș cu 60 de bani kilogramul. Până în acest moment, Octavian a adunat în jur de 300 de kilograme de dopuri și spune că față de anul precedent, dopurile se strâng mult mai repede.

Timișorenii care doresc să-i dea o mână de ajutor lui Octavian pot intra în contact cu el pe grupul de Facebook “Dopuri…pentru o cauză” sau să-l caute pe contul de Facebook – Stana Octavian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.