Proiect inedit la Timișoara. O asociație vrea să le ofere un loc...

Proiect inedit la Timișoara. O asociație vrea să le ofere un loc de muncă bolnavilor de cancer, care se lovesc de reticența angajatorilor. Cum poți să dai o mână de ajutor

3
DISTRIBUIȚI

securedownload (1)

„Confecționăm șanse” este numele unui proiect lansat de Asociația Împotriva Cancerului din Timișoara, care vrea să vină în sprijinul bolnavilor care suferă de această boală cruntă. Voluntarii asociației își doresc să realizeze un atelier protejat pentru pacienții diagnosticați cu cancer, în care aceștia să poată confecționa haine.

Pentru început, reprezentanții asociației speră să poată angaja cel puțin trei bolnavi, care vor fi remunerați, iar piesele vestimentare realizate în cadrul atelierului de croitorie vor putea fi achiziționate de orice român, după ce hainele vor fi promovate on-line, pe un site creat special pentru asta.


Totuși, pentru ca visul reprezentanților Asociației Împotriva Cancerului din Timișoara să devină realitate, ar fi nevoie de nu mai puțin de 15.000 de euro, o sumă pe care nu și-o pot permite.

Tocmai de aceea, proiectul “Confecționăm șanse” a fost înscris în competiția “Idei din Țara lui Andrei”. Ileana Truică, psiholog și voluntar în cadrul asociației, povestește că bolnavii de cancer au nevoie de un astfel de atelier, mai ales că există și o problemă în ceea ce privește revenirea la vechiul loc de muncă.

“Vrem să creăm un atelier protejat pentru persoanele diagnosticate cu cancer, care ar putea, astfel, să se întoarcă la muncă. Având în vedere mentalitatea și momentul în care se află România, este firesc să existe rezerve din partea angajatorilor. Nu există locuri de muncă suficiente nici pentru persoanele care nu au o astfel de problemă. Probabil angajatorii se gândesc că sunt aspecte de ordin medical care pot să apară și să pună persoanele în dificultate, și de aceea sunt mai reticenți în a angaja oameni diagnosticați cu cancer”, a explicat Ileana Truică.

Ieri, elevii de la Colegiul Național Bănățean din Timișoara au avut parte de o prezentare din partea voluntarilor asociației, care i-au încurajat pe copii să le dea un vot în competiție, pentru ai ajuta să implementeze acest proiect.

3 COMENTARII

  1. Da interesantă ideea,dar trezitivă odată ,terminati cu copilăriile astea de doi bani,nici macar nu aveți habar ce este in sufletul unui om bolnav de cancer,numa de confectionat haine nu-i mai arde,trăiți in alt film oameni buni,cu 15000euro faceti fericite destule familii cu caz de cancer in familie.

  2. in naivitatea mea intreb si eu de unde naiba stie angajatorul de ce boli sufera candidatii pentru un post pentru a putea sa ii discrimineze? prima data m-am gindit la acest lucru cind se discuta de discriminarea celor hiv pozitivi.

  3. Din pacate cei care castiga lupta cu cancerul se lovesc de faptul ca au nevoie de socializare ,de lucru ,dar uneori poate nu ceea ce lucrau inainte de a descoperi boala,ci conditii mai usoare .Eu am fost un caz fericit caci am fost sustinuta de Conducere si colegi dar sunt altii care nu se mai pot intoarce la lucru si nici nu sunt angajati in alta parte.Am cunoscut un caz care a fost acceptat la un interviu si apoi cand a adus fisa medicala in care normal ca scrie ce boli ai avut si ai ,a fost refuzat chiar daca boala era in remisie.Cei care aleg sa ramana in pensie uneori devin povara pentru familie caci din pacate pensiile persoanelor cu incapacitate de munca sunt de cel mult 500 lei,si daca mai au nevoie si de medicamente atunci ajung sa castige o lupta si sa piarda alta ………

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.