Traian Băsescu la Timișoara: „Nu sunt dispus să fiu o victimă a...

Traian Băsescu la Timișoara: „Nu sunt dispus să fiu o victimă a celor două mandate ale mele”. Ce spune despre încrederea românilor în stat

0
DISTRIBUIȚI

traian basescu la targul produselor traditionale01_resize

Înghesuiala şi sonorizarea proastă au fost cuvintele de ordine de la dezbaterea organizată astăzi la Casa Adam Muller Guttenbrun de către Fundaţia Mişcarea Populară. În jurul orei 10.30 casa era deja plină de susţinători şi curioși, care încet-încet au ocupat toate locurile, nemaiţinând cont de nicio organizare.

În jurul orei 11.00 a intrat în sală preşedintele Traian Băsescu flancat de SPP-işti care au dat ordine stricte presei să stea la distanţă. Discursul preşedintelui s-a auzit extrem de slab, şi pe bucăţi, asta pentru că uşile sălii au fost larg deschise, iar susţinătorii s-au pus pe poveşti. După ce a reamintit că şi-a anunţat cea de-a doua candidatură, acum cinci ani, la Sânnicolau Mare, Băsescu a spus că ”statul nostru drag are nevoie de timp pentru a ajunge la maturitate şi pentru a ne da tuturor satisfacţii. Noi încă suntem la stadiul la care privim statul ca pe o maşinărie care ne este potrivnică, şi asta nu din cauza noastră, ci chiar din cauza statului”.

Preşedintele a pus ineficienţa statului pe seama faptului că „nu acceptă să fie gestionat de oameni care sunt competenţi, de prea multe ori în posturi de conducere se așează oameni politici. Statul român a coborât prea jos limita până la care prioritate au anumiţi oameni politici. Nu sunt dispus să fiu o victimă a celor doua mandate ale mele. Îmi aduc aminte unde am găsit justiţia. Primul-ministru îi spune preşedintelui «Vă rog interveniţi la Parchetul General că prietenul meu Patriciu are un dosar».


Numirea la DNA, DIICOT, SRI, ICCJ şi SIE a unor oameni de calitate care au înţeles să îşi facă treaba fără să fie membri ai partidelor. Astăzi acestea sunt instituţiile cele mai respectate, cele în care românii încep să aibă tot mai multă încredere. Niciodată nu am crezut că SRI va ajunge să beneficieze de mai multă încredere decât Parlamentul şi Preşedinţia. Acesta este argumentul meu către partide, că politizarea este cea care deformează realitatea. Acolo unde politicul nu a putut să ajungă, nu a mai putut să se implice, instituţile au luat un drum bun”.

Preşedintele a mai spus că „am ajuns ca SRI să se ocupe de evaziune fiscală pentru că OPC-urile din judeţele respective sunt numite politic”. Printre glasurile susţinătorilor, câteva scâncete de copii şi sirene de salvare, s-a mai înţeles cu greu că „în ceea ce priveşte partidele, este necesară o nouă abordare, în care partidele să nu considere că ţara este la dispoziţia lor. (…) Din 2016 încolo trebuie să devină o prioritate, şi eu voi fi un susţinător al acelui partid care îşi asumă reformarea insituţiilor prin depolitizare”.

Despre revizuirea Legii Sănătăţii, Băsescu a spus că „s-a lovit de un sistem mafiot în care premisele sunt de direcţionare a resurselor către buzunarele unora”. Pomenind protestul pe marginea acestei legi, preşedintele nu a scăpat ocazia de a pomeni trustul Intact „patronat de un turnător la Securitate”. Preşedintele a conchis că „indiferent cine va fi la guvernare, trebuie să lase la o parte jocurile politice”, dând exemplu mutările făcute de premierul Victor Ponta cu privire la serviciile de informaţii. Legat de USL, Băsescu a spus că „nu am crezut niciodată că o forţă politică care vine cu 70% la putere poate să se poarte ca în anii ’50”. Pe final, şeful statului a spus că se bucură de căldura cu care a fost primit la Timişoara.

Președintele va fi astăzi în direct la PRESSALERT LIVE, de la ora 16.30. Dacă ai o întrebare pentru șeful statului, lasă-ne un mesaj pe pagina de Facebook Pressalert.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.