Viorel Coifan (PNL): “Prioritatea zero: sprijinirea marilor proiecte care vizează dezvoltarea Timișoarei”...

Viorel Coifan (PNL): “Prioritatea zero: sprijinirea marilor proiecte care vizează dezvoltarea Timișoarei” (P)

0
DISTRIBUIȚI

Viorel Coifan PNL

–  Campania electorală pentru Colegiul 3, unde candidați din partea Partidului Național Liberal, a fost de doar 2 săptămâni, dar discuţiile cu timişorenii le aveaţi de ani de zile. Cum îi percep timişorenii pe aleşii din Parlament şi cum veţi încerca să le dovediţi că există şi excepţii, că nu toți sunt la fel?

 –  În societatea românească, din păcate, se manifestă o accentuată neîncredere în clasa politică în general, și în parlamentari în mod special. La această stare de fapt au contribuit mulți factori pe care nu intenționez să-i menționez aici în mod explicit. Cert este că cetățenii – și timișorenii nu fac excepții – percep politica ca pe un joc murdar și pe politicieni ca pe niște indivizi mânați de interese meschine în dauna interesului public. Evident că lucrurile nu stau chiar așa. Eu am fost crescut și educat într-un mediu auster – erau vremuri grele în copilăria mea – impregnat însă cu valori morale. Nu multe, dar solide. De multe ori exprimate în propoziții simple ca și „lauda de sine nu miroase a bine”, “cine fură azi un ou, mâine va fura un bou”, “poartă-te cum ți-e felul și vorbește cum ți-e vorba” ș.a.m.d. Eu mă comport absolut firesc în relațiile cu cetățenii, nu vorbesc fără rost, mă țin de cuvânt….. Cred că tocmai această normalitate îmi întărește statutul de politician care face excepție în raport cu ceilalți.

–  Ce sfaturi le-aţi da tinerilor politicieni, unii dintre ei vor fi viitori dvs. colegi în Camera Deputaţilor… ?

–  Politica este ca și o cursă lungă pentru care trebuie să fii pregătit și motivat. Este și știință și artă în același timp. Poți să fi absolvent de științe politice, să ai un masterat/doctorat în politologie, în fine poți avea mai multe titluri academice, dar asta nu înseamnă că ești și om politic. Ești politician care chiar poți face o frumoasă carieră în domeniu, dar, repet, nu ești om politic. A fi om politic înseamnă ca la un moment dat să identifici cu precizie care sunt problemele fundamentale ale societății în care trăiești, să împărtășești majoritatea doleanțelor legitime ale oamenilor pentru ca apoi, dându-le expresie verbală sau scrisă, să le transformi în realități. A fi consecvent cu propriile principii și idealuri reprezintă o condiție esențială atunci când dorești să faci politică. Traseismul politic la care asistăm apoape zilnic, schimbările bruște de atitudine, nu caracterizează omul poltic, ci politicianul a cărui prezentare făcea deliciul lui nenea Iancu. Prin urmare recomand celor mai tineri confrați care au intrat în politică să rămână consecvenți cu principiile în care cred, să se pregătească temeinic și să se înarmeze cu răbdare în lungul parcurs care se numește politica majoră.


Altfel, vor străluci efemer pe firmamente minore și vor avea dezamăgiri majore de care altora din jur nici nu le pasă.

–  Revenind la obiectivul dvs. ca și candidat pentru un mandat de deputat ca reprezentant al Colegiului 3 Timișoara… Care este topul priorităţilor dvs. în Parlamentul României?

 –  În mandatul pe care l-am deținut ca și deputat în perioada 2000-2004, am activat în două comisii: Comisia de administrație publică, amenajare a teritoriului și echilibru ecologic și în Comisia de tehnologie a informației. Așa cum am mai afirmat, prioritatea zero în accepțiunea mea o constituie sprijinirea prin mijloace legislative a marilor proiecte care vizează dezvoltarea Timișoarei. Pe lista mea de priorități legislative, din domeniile menționate anterior, figurează de asemenea atât amendarea unor legi din sfera administrației publice, și mă refer aici la Legea administrației publice, Legea finanțelor publice, Statutul funcționarului public, dar și participarea semnificativă la elaborarea unor legi importante, una dintre ele fiind Legea regionalizării. Desigur, sunt direct interesat și de alte domenii, ca de exemplu cele din sfera socialului și a educației. Pe de altă parte, împreună cu colegii mei deputați de Timiș – indiferent de culoarea lor politică – voi încerca să fac un lobby concertat pe lângă ministere în vederea sprijinirii acțiunilor și proiectelor administrației locale municipale și județene. Acum PNL este în opoziție, dar în toamnă va fi la guvernare! Știți refrenul, “Roata morii se-nvârtește, țac, țac, țac….”. Așa că înțelegerile transpartinice pentru interesele timișorenilor ar trebui să funcționeze.

– De ce credeţi că ar trebui ca timişorenii şi timişenii să iasă la vot în 25 mai, atât pentru a vota în Colegiul 3, unde candidaţi dvs. din partea PNL, cât şi pentru a vota la alegerile europarlamentare?

 – Într-o democrație, cea mai puternică armă de care dispune cetățeanul este votul. A nu-ți exercita acest drept reprezintă un gest de lașitate, atât față de tine, cât și față de cei din jurul tău. Asta doar dacă ai conștiință civică și îți pasă. În 25 mai timișorenii vor vota candidații pentru Parlamentul European, adică aceia care îi vor reprezenta nu numai pe ei, ci pe toți românii la Bruxelles. Eurocampionii PNL reprezintă o formidabilă echipă, cu personalități puternice care au o făcut remarcabilă prestație și în mandatul anterior. Sunt oameni serioși, profesioniști, care se exprimă corect în mai multe limbi, inclusiv în română! De asemenea, concitadinii mei din Colegiul 3 vor vota deputatul care îi va reprezenta în Camera Deputaților din Parlamentul României. El va trebui ca în scurtul răstimp de 2 ani să ajute la rezolvarea multor probleme cu care se confruntă dinamica noastră administrație locală. Aceasta presupune experiență, pricepere și bună credință în tot ce va intreprindere. Personal cred că am aceste calități, probate în timp și prin rezultate. Prin urmare, „Pentru Timișoara noastră” votați Viorel Coifan – Deputat!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.