Lașitate în Timișoara mea

Lașitate în Timișoara mea

3
DISTRIBUIȚI

georgeta petrovici

Majoritatea oamenilor ar nega mai degrabă un adevăr dur decât să se confrunte cu el. Lumea e plină de lași care pretind că sunt eroi.


Îți trebuie un soi de curaj nebun, ca să recunoști că ești laș.

Colega mea scria săptămâna trecută despre Timișoara cu două fețe. Vorbea despre droguri, prostituție, țigani. Despre orașul care nu mai e al florilor.

Cred că de aici ar trebui să înțelegem ce (mai) suntem și cum am ajuns în acest punct. Pentru că suntem acolo prin voia noastră. Sau prin (ne)implicarea noastră în viața orașului.

De ceva ani cetatea se încropește prin exemplul lașilor. Unii cedează majorități în favoarea altora, alții sponsorizează proiecte ca să primească contracte preferențiale – și e tot o dovadă de lașitate. Ei nu-s suficient de bărbați ca să se prezinte corect la o licitație. Alții sunt prea lași să își asume funcții ce li se întind pe tavă, în virtutea alianțelor noi, și se bălăcăresc în public, ei de ei, într-un penibil de nedescris. Alții râd, lași, pe la colțuri, privind teatrul absurdului. Timișoara asta aproape că nu mai e Timișoara mea.

3 COMENTARII

  1. Exact! Felicitari pentru observatie…! Timisoara nu mai e cea de altadata…E un Bucuresti mai mic si mai rau, cu Mitici mai bronzati si mai inculti!

  2. Da,țigănia de la sedința de consiliu ,a fost jenanta.N-am inteles rostul bociturilor de disperare ale taranistilor negri ,cum n-am inteles nici apucaturile tiganului ala cu tricolorul.Oare asa facea si dl Ratiu? Sa nu uitam insa , ca taranistul care a dustrus o mare parte din oras ,ocupind functia de director FPS Timis,pt o spaga de 100 mii dolari,a vindut tot Bega-Pam cu 1,1 mil dolari in 1998. Era director acolo prin algoritm.Numai de asemenea lepre am avut parte.

  3. Sint plecat de 26 de ani din TM.Anul trecut am vizitat dupa 12 ani.Dupa citeva zile eram depresat si am avut lacrimi in ochi,….de abia asteptat sa plec….din pacate

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.