Moment UNIC în Timiș. Venirea pe lume a unui pui de barză,...

Moment UNIC în Timiș. Venirea pe lume a unui pui de barză, transmisă în direct pe Internet

0
DISTRIBUIȚI

cuib berze

Două familii de berze care și-au făcut cuibul pe acoperișul caselor din două localități timișene au devenit vedete pe Internet. Oamenii, indiferent în ce colț al lumii s-ar afla, au posibilitatea de a urmări în direct imagini din cuiburile lor,  de a afla mai multe despre obiceiurile și stilul de viață. Ideea îi aparține lui Cristian Ilea, un timișorean pasionat de viața animalelor sălbatice, care vrea să dezvolte prima Grădină Zoologică Virtuală din România cu animale sălbatice aflate în libertate.

Astăzi, de Ziua Internațională a Mediului, inițiatorul proiectului anunță că în cel de-al doilea cuib monitorizat, aflat la 30 de kilometri de Timișoara, s-a întâmplat un moment special.


Utilizatorii de Internet care au fost prezenți pe site-ul www.wildliferomania.com azi dimineață, în jurul orei 08.00, au asistat în direct la venirea pe lume a primului exemplar de barză de când proiectul Wildlife Romania a fost lansat.

“Familia de berze de la cuibul 2 are un nou membru – primul pui. Puiul este perfect sănătos și a eclozat în jurul orei 08.00”, anunță Cristian Ilea. La începutul lunii aprilie, în localitatea timișeană Carani, Wildlife Romania a instalat prima cameră video ce supraveghează evoluția unei familii de berze alcătuită din Lili și Dodo. Luna trecută s-a început monitorizarea unui alt cuib de berze aflat la 30 de kilometri de Timișoara.

„Îmi place să cred că nu este întâmplător faptul că puiul de barză a «ales» să eclozeze astăzi, tocmai de Ziua Internațională a Mediului. Ne dorim să instalăm cât mai multe camere pentru a putea monitoriza evoluția cât mai multor specii aflate în dificultate sau pe cale de dispariție”, a spus Cristian Ilea, fondator Wildlife Romania.

Până în acest moment, site-ul pe care sunt transmise imaginile în direct din cuiburile de berze a adunat peste 150.000 de vizualizări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.