SECHESTRU pe averile medicilor implicați în pensionările ilegale. Ce sumă, de ordinul...

SECHESTRU pe averile medicilor implicați în pensionările ilegale. Ce sumă, de ordinul milioanelor, vrea să recupereze statul

4
DISTRIBUIȚI

pensieAverile a trei medici din Caraș Severin au fost puse sub sechestru, în dosarul falșilor pensionari. Oamenii legii încearcă să recupereze un prejudiciu în valoare de un milion de euro.

Se pare că 300 de falși pensionari din județul Caraș Severin au primit pensii de la stat în baza actelor medicale eliberate abuziv de cei trei medici – Sebastian Telbis, Ioan Dorel Ungur şi Ioan Octavian Cenda. Potrivit anchetatorilor, primul dintre doctori, care este chiar şeful Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraș-Severin, și este acuzat de nu mai puţin de 291 de infracţiuni de luare de mită.

Curtea de Apel Bucureşti a decis încă din luna aprilie arestarea la domiciliu a celor trei.

În urma perchezițiilor realizate în acest dosar anchetatorii au găsit importante sume de bani care au provenit din șpăgile încasate d emedici în schimbul rezolvării dosarelor de pensionare în fals. Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, „la locuinţa inculpatului Telbis Sebastian, au fost identificate şi indisponibilizate, în vederea luării măsurilor asigurătorii, importante sume de bani, respectiv 108.465 euro în numerar, 480 lire sterline, 4.120 USD şi 51.400 lei”.


De asemenea, au fost descoperite două carnete de economie cu un sold de 178.220 euro, emise de o bancă din Austria.

Între 3 februarie şi 7 martie, în calitate de medic şef al Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin, Sebastian Telbis a primit diferite sume de bani, dar şi alte bunuri, de la 132 de pacienţi. În schimbul sumelor de bani, Telbis a eliberat sau a prelungit decizii de pensionare pentru grad de invaliditate, a eliberat „decizii medicale privind pierderea sau diminuarea capacităţii de muncă” sau a atestat „oficial gradul de invaliditate şi a drepturilor de asigurări sociale ce decurg din această încadrare”, spun procurorii.

Anchetatorii mai susţin că Ioan Dorel Ungur şi Ioan Octavian Cenda cereau şi primeau bani de la pacienţi pentru a le aviza încadrarea în grad de invaliditate, respectiv pentru a-i menţine în această categorie cu ocazia revizuirii periodice, în conformitate cu prevederile legislaţiei privind sistemul unitar de pensii publice.

4 COMENTARII

  1. La Timisoara o pensionare costa 500 Euro o revizuire 200Euro toate cabinetele de expertiza sunt dintotdeauna in subordinea directa a directorului Casei de Pensii Judetene Timis ca sa poata aduna cota lunar S au facut numeroase reclamatii da le musamalizeaza toate La fiecare cabinet in fiecare zi sunt la revizuire intre 20 si 50 de persoane faceti putin socoata si vedeti

  2. Ai dreptate George ca si eu am trecut prin asta ca nu conteaza daca esti bolnav .Eu am scris o gramada de scrisori lla directoru Caprariu Ioan da nu so intamplat nimic din an in an mai rau era .Veccinu meu cu cancer o murit si era cu gradu III putea lucra dupa capu lor . Pt bilete la bai nu te poti apropia numa la cine vor ei pe sub mana . Hotii cu caru.

  3. Ati facut plangere la dna, sau doar ati comentat aici? Daca ati facut plangere la seful lor ce asteptati? Lupul e paznic la stana.
    Faceti plangere la dna

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.