Timișorenii sunt invitați la o sărbătoare inedită în Banatul Sârbesc. Când are...

Timișorenii sunt invitați la o sărbătoare inedită în Banatul Sârbesc. Când are loc „Carnavalul florilor” de la Biserica Albă

0
DISTRIBUIȚI

carnavalul florilor biserica alba

O manifestare cu o tradiție de 150 de ani va avea loc în curând în localitatea Bela Crkva (Biserica Albă) din Banatul sârbesc: „Carnavalul florilor”. Aşezarea din Voivodina este cunoscută şi pentru lacurile din vecinătatea sa, care reprezintă o atracţie turistică pe toată durata verii.

Sărbătoarea începe în 21 iunie, cu regata carnavalului, la lacul oraşului, dar deschiderea festivă va avea loc în 23 iunie, prin ridicarea drapelului de carnaval pe platoul din faţa bibliotecii.


În fiecare zi sunt programate numeroase manifestări culturale şi muzicale, printre care expoziţii de pictură, de fotografie subacvatică sau machete de avion, o serată literară şi concerte, printre participanţi numărându-se artistul sârb Saša Vesić şi grupul Lexington. Carnavalul cuprinde şi un program de dansuri ale etniilor, la care participă şi dansatori români, precum şi tineri din Zagreb, care vor fi oaspeţii carnavalului. În parcul orăşenesc vor fi desemnaţi prinţul şi prinţesa carnavalului şi va fi aleasă o „miss” a acestuia.

În 28 iunie se va decide cine este cea mai frumoasă culegătoare de flori din acest an, va defila alaiul internaţional al carnavalului cu cele 15 care alegorice şi va avea loc un foc de artificii iar în ziua următoare, carnavalul se va încheia la lacul oraşului, cu renumita ciorbă de peşte, la pregătirea căreia sunt invitaţi să participe toţi oaspeţii. Cei care dorească să petreacă mai multe zile la Biserica Albă, pot găsi cazare ieftină la „privaţi” (între 5 şi 10 euro pe noapte), sau în vilele de lângă lângă lacuri, unde un apartament poate costa între 30 şi 60 euro pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.