Năpasta

Năpasta

3
DISTRIBUIȚI

mirela stoeac-vladutiNu e an în care furia apelor să nu se năpustească asupra românilor. Casele mici, din chirpici și paie, agoniseala de-o viață a țăranilor, izolați prin vreo localitate uitată de lume, dispar la prima viitură, iar oamenii rămân, disperați, la mila statului. Acum li se ivește politicienilor noștri ocazia de a poza, din călăi, în salvatori. Că digurile nu au mai fost consolidate de zeci de ani, că se taie zeci de mii de copaci anual, pentru a umple acești saci fără fund care sunt buzunarele aleșilor noștri, sunt doar probleme perifirice.

Vinovatul este doar unul: Dumnezeu. El scrie în fiecare an tragedia românilor, năpasta acestui popor pedepsit pentru greșeli pe care noi singuri ni le imputăm zi de zi: suntem hoți, suntem leneși, curvari, proști, țărani, neadaptați, retrograzi, imbecili etc.


Cum să nu ni se întâmple nouă toate nenorocirile, pe care “bucuroși le-om duce toate”, pentru că așa ne este scris?! Politicienii sunt, în aceste momente, în centrul universului. Ei sunt singurii care se pot lupta cu forța naturii, cu voia Domnului, cu orice forță supranaturală care se abate asupra noastră. Apar, flancați de zeci de camere de luat vederi, în centrul acțiunii, distribuie sarcini, mobilizează cohorte de militari, alocă miliarde de la buget pentru reconstrucție, salvează națiunea de la pieire. Sunt dârzi, siguri pe ei, nu suportă contradicție, acționează, ce să mai, sunt un fel de supermeni, însă în loc de celebrele costume ale eroilor de benzi desenate, poartă pantofi lăcuiți cu botul ascuțit, cămăși albe și pantaloni la dungă. Așa arată eroul modern, așa arată năpasta românilor.

Apa trece, politicienii și metehnele lor rămân, iar buzunarele trebuie umplute. Din nou, tăieri ilegale de copaci, excavări pe cursul apelor, maluri surpate, liniște și pace. Năpasta românilor nu e nici de origine divină, nici de la polul opus, ci poartă un singur nume: politicianul hrăpăreț, care curăță calea apelor spre casele oamenilor.

3 COMENTARII

  1. Din păcate, acesta este cruntul adevăr.
    Românii își fură singuri căciula – din sărăcie, din lăcomie, sau din prostie. Vreau să amintesc și de lenea cu care ne-a „potcovit” comunismul. Cine nu avea chef de muncă, intra în partid și partidul avea grijă de puii lui. Pentru a nu vagabonda, toți trebuiau să semneze condica undeva.
    Dacă este reală știrea că 1 din 4 români servea partidul comunist, e firească situația de acum. Cal bătrân în buiestru, nu se poate. La fel și obișnuința de a trăi din ilegalități. Un portofel furat, sau o căruță de pepeni, aduc venit mult mai substanțial decât lucrul „la patron”. Patronul este un nemernic, care dă salarii de mizerie.
    Nimeni nu se gândește că nemernicul trăiește fără să primească 1 leu de la „stat”, ba mai mult, plătește salarii angajaților- atât cât poate, după ce plătește toate taxele și impozitele.
    Numai angajații pe criterii politice, cocoțați direct în funcții de conducere au salarii de mii de Euro… care nu le ajung, așa că mai votează și pentru câte o primă și un spor lunar tot de ordinul miilor de Euro.
    S-o fi gândit cineva, că salariile astea grase, se plătesc din exploatarea patronilor de către stat ( a se cîți clasa plolitică)?
    E prea mult mizerie umană și prea puțin discernamat, ca să sper în schimbare….

  2. „Ne bate dumnezeu!” , ” Suntem pacatosi”, ” Sa ne intoarcem la Domnul, sa ne rugam…” „popor cre(s)tin” Etc. Prostimea pupa moaste si se roaga…(la biserica, sau la birt) iar politicienii si popii isi umfla burtile…
    Bleah…
    Cand va scapa tara asta de superstitii si va pune pret in primul rand pe educatie si gandire rationala,…atunci se va schimba ceva in bine. Cand oamenii vor judeca cu capul, si nu cu burta sau cu „inima” si vor realiza buda in care se afla vor pune si mana la munca . Gandire critica si rationala versus emotie si smiorcaiala mioritica asta ne lipseste!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.