Peste 100 de fete minore abuzate sexual în județul Timiș, însă doar...

Peste 100 de fete minore abuzate sexual în județul Timiș, însă doar doi condamnați în ultimii 12 ani. Care este motivul incredibil

0
DISTRIBUIȚI

viol

Situație alarmantă semnalată de reprezentanta unei asociații din județul Timiș care are grijă de fetele minore victime ale abuzurilor sexuale. Aproape 150 de minore violate, de cele mai multe ori chiar de tatăl sau un alt membru al familiei, au trecut pragul „Casei Debora”, un proiect unic în România, în ultimii 12 ani, însă doar doi abuzatori au fost și condamnați pentru fapta lor.

Motivul? Este foarte greu de dovedit abuzul sexual, atrage atenția Lorena Rusovan, care conduce centrul de plasament „Casa Debora”. “Nu se prea poate face nimic împotriva celor care-i abuzează pe copii pentru că este foarte greu de dovedit abuzul sexual și aici trebuie făcut ceva.


De cele mai multe ori se merge pe abuz nedovedit prin flagrant sau probe biologice. Se ajunge la situații în care întreg procesul devine un abuz asupra fetei pentru că atâta timp cât nu există probe biologice și nu există mai mult de doi martori nu se poate face nimic. Este cuvântul copilului contra cuvântul abuzatorului”, ne-a spus Lorena Rusovan.

Mai mult, coordonatoarea centrului de plasament „Casa Debora” din localitatea Giarmata trage un semnal de alarmă și spune că, în ultimul timp, nu doar că a crescut numărul fetelor abuzate sexual, dar a scăzut și media de vârstă a victimelor. “Ca să vă dau un exemplu, din luna septembrie a anului trecut și până în prezent au venit opt cazuri noi la „Casa Debora”, ceea ce e neobișnuit. Am constatat că a scăzut și media de vârstă, dacă până acum fetele veneau la noi în jurul vârstei de 13-14 ani, acum avem fete și de nouă ani, iar vârsta medie a fetelor din „Casa Debora” este de 12 ani. Majoritatea sunt victime ale abuzurilor sexuale în familie”, a mai precizat Lorena Rusovan.

În acest moment, în „Casa Debora” se află 25 de fete minore victime ale abuzurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.