Pictorul timișorean Gheorghe Fikl a stabilit un nou record de autor la...

Pictorul timișorean Gheorghe Fikl a stabilit un nou record de autor la licitația Artmark. Vezi cu cât s-a vândut lucrarea sa

0
DISTRIBUIȚI

shrineUnul dintre cei mai bine cotați artiști plastici din Timișoara, singurul de altfel care a ajuns într-o colecție privată a casei regale britanice, și-a doborât recordul de autor la ultima licitație de artă ArtMark, Judaica. Gheorghe Fikl a vândut pictura ”Altar” cu 6.000 de euro, prețul cu care s-a intrat în licitație și, de altfel, cel mai mare dintre sumele obținute de artiștii care au vândut cel mai bine.

”Surprizele serii au venit din partea nou-veniților și a artiștilor aflați la primele licitații, confirmând astfel și în România trendul internațional al preferințelor colecționarilor pentru noile talente și pentru valoarea intrinsecă a operei” arată reprezentanții ArtMark.

Pictorul timișorean privește încrezător reușita de la Judaica și faptul că în această ultimă licitația ArtMark și-a depășit propriul record de preț. ”Este o dovadă certă că piața de artă din România este într-o continuă expansiune. Altar este una dintre picturile reprezentative pentru crezul meu artistic și mă bucur să văd că a fost apreciată”, a declarat Gheorghe Fikl.

Lucrările lui Gheorghe Fikl au făcut înconjurul lumii

Una din operele lui a ajuns, recent, în colecția privată a Prințului Charles al Casei Regale din Marea Britanie.

“Un artist poate spune foarte puține despre opera sa, în cuvinte.


Pentru un artist vorbesc picturile. Ele sunt în dialog vizual cu cel care le privește. Atunci când pictezi, creezi un spațiu psihologic extrasenzorial care îi oferă celui care observă o multitudine de posibilități”, spunea, într-un interviu acordat PRESSALERT.ro, Fikl.

gheorghe_fiklTablourile lui Fikl au șocat, au iscat rumoare, controversă și admirație, au stârnit senzații dintre cele mai tari. După ce și-a văzut picturile pe simezele de la Galeria Schortgen din Luxemburg sau Slag din New York, Prințul Charles i-a văzut creațiile într-un catalog de artă. Așa se face că, anul trecut, prințul de Walles a dorit să vadă câteva dintre ele. Apoi a ales ”White Cadillac, Gold Curtain and Peacocks”, pictură care se află acum în colecția privată a Prințului Charles. Și arhiducele Andreas von Habsburg-Lothringen, un alt membru marcant al Casei Regale, deține acum un tabou al lui Fikl, iar lucrările sale se găsesc acum aproape peste tot în Europa, dar și peste ocean, în colecțiile private ale unor colecționari importanți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.