Cursă specială introdusă în PREMIERĂ pe aeroportul din Timișoara. Spre ce destinație...

Cursă specială introdusă în PREMIERĂ pe aeroportul din Timișoara. Spre ce destinație va zbura

2
DISTRIBUIȚI

avion crin antonescu timisoaraTimișorenii vor putea zbura în premieră, direct, spre Tel Aviv, dar numai pentru trei zile. Mai multe curse aeriene de la şi spre Tel Aviv vor avea loc în cursul lunii august, la Aeroportul Internaţional Timişoara.

Este vorba de trei curse charter care vor opera în 10, 17 şi 21 august 2014.


Tour-operatorul a ales să aterizeze şi să decoleze de la Timişoara în urma anulării curselor de la Aeroportul Otopeni. Cursele vor fi efectuate cu o aeronavă Boeing 734 cu 168 de locuri.

“Sperăm că această serie de curse aeriene ce reprezintă o premieră pentru Aeroportul Timişoara să fie doar prima. Ne dorim ca în curând să avem curse regulate spre Israel şi suntem în contact cu operatori aerieni care ar putea efectua zboruri spre această destinaţie.”, a declarat directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Daniel Iulian Idolu.

2 COMENTARII

 1. El Al
  Înfiinţată în :
  1948
  Sediu
  Tel Aviv
  Cod IATA :
  LY
  Flotă :
  Boeing 737-700, 737-800, 747-200F, 747-400, 757-200, 767-200, 767-200ER, 767-300ER, 777-200ER
  Ofertă :
  Companiile aeriene El Al fac legătura între Israel şi numeroase oraşe din Europa, Asia, Africa şi America.
  Plecări din România :
  Lipsă

 2. Companiile aeriene El Al au participat de multe ori la acţiuni secrete de transportare a cetăţenilor evrei din statele în care erau umiliţi. Printre altele, sub denumirea „Covorul Fermecat” s-au realizat operaţiuni pe teritoriul Iemenului şi Edenului. În anul 1991, la acţiunea „Operaţia Salomon” compania a putut transporta din zonele în pericol, în 36 ore, 14.500 de evrei etiopieni. A fost bătut în acel moment recordul la numărul de pasageri transportaţi într-un singur avion. Boeing-747, cu o capacitate de 760 pasageri, a transportat atunci 1100 de persoane.

  Baza principală El Al o deţine în apropierea Tel Avivului, în aeroportul Ben Gurion International Airport din Lod. Transportatorul nu este membru al niciunei alianţe. În schimb, deţine contracte semnate de tip codeshare cu companiile aeriene: LOT, American Airlines, Iberia Airlines, Aerosvit Airlines, Brussels Airlines, Austrian Airlines, Swiss Intl Air Ways, South African Airways, Thai Airways Intl, Tandem Aero, Bulgaria Air.

  Încă de la începutul activităţii sale El Al şi-a majorat în mod eficient numărul de pasageri, conexiuni şi direcţii de zbor. Compania deserveşte legăturile permanente de pasageri şi mărfuri în 51 destinaţii din aeroportul principal, zburând către 26 state din Africa, Asia, America de Nord, Europa şi Orientul Apropiat. În Europa acesta deserveşte aeroporturile din Viena, Bruxelles, Minsk, Sofia, Praga, Marsilia, Paris, Atena, Barcelona, Madrid, Amsterdam, Chişinau, Berlin, Frankfurt, Munchen, Varşovia, Cracovia, Moscova, Sankt Petersburg, Bucureşti, Geneva, Zurich, Dniepropietrowsku, Kiev, Odessa, Symferopol, Budapesta, Londra, Roma şi Milano.

  Companiile aeriene El Al sunt echipate cu un sistem specific de siguranţă a zborului, nemaîntâlnit în alte companii aeriene. Se carcaterizează printr-un control amănunţit al bagajelor, completarea unor chestionare, o conversaţie individuală cu fiecare pasager pe tema naţionalităţii, scopul călătoriei, studiile şi profesia, bagajul. Pasagerii care urmează să efectueze un zbor cu liniile El Al sunt rugaţi să se prezinte la aeroport în vederea efectuării check-in cu trei ore înaintea zborului. Printre pasageri zboară întotdeauna un agent în civil şi funcţionari ai serviciilor de pază înarmaţi. Bagajele sunt deschise şi verificate amănunţit. Acestea trec şi prin controlul de decompresare, care simulează condiţiile de zbor.Flota El Al numără 34 aeronave de tip Boeing: B 737-700, 737-800, 747-200F, 747-400, 757-200, 767-200, 767-200ER, 767-300ER precum şi 777-200ER.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.