Nu vă mai iert

Nu vă mai iert

7
DISTRIBUIȚI

646x404

M-am săturat să văd cum refuză să piară această mentalitate de Fermă a Animalelor care definește România. Aici (ce șoc!) infractorii sunt mai egali decât cei care, mai din convingere, mai de frică, respectă legile. Da, suntem un popor capabil să manifeste compasiune și, Dumnezeule, cum o mai arătăm când ne plânge pe umăr vreun Becali dizgrațiat, vreun ministru condamnat sau orice alt personaj pe care l-am văzut la televizor. Iar acum Guvernul și premierul ne anunță, nonșalant, că ar trebui să-i amnistiem pe cei care au încasat ilegal pensii în scandalul dosarelor unse cu șpagă de la Argeș, după ce cinci pensionari s-au sinucis de teama DNA. Le-a cerut miniștrilor săi să vină cu o lege de amnistie pentru acești oameni care „trebuie să dea acum nişte bani înapoi”. Cu o sensibilitate specială pentru cuvântul „amnistie”, politicienii sunt generoși cu iertatul pe banii noștri.


Dincolo de poveștile mai mult sau mai puțin dramatice ale acelor pensionari încă departe de vârsta bătrâneții, ce ne cere premierul este să amnistiem corupția în cea mai pură formă a sa. Ca să nu mai spun de efectul pe care îl are această Carte a Milei jucată ca la poker în fața DNA.

Din păcate, politicienii noștri se fac că scot sabia din teacă pentru a mima o luptă împotriva ilegalității doar atunci când au ceva de împărțit cu ilegaliștii. Dacă e vorba de o masă anonimă și mai e și marfă bună de vot, pac-pac – i-am amnistiat! Construiesc niște proprietari de mari case turnulețe fără autorizație? Nu-i nimic, îi mai păsuim, mai negociem. Ai dat șpagă să te pensionezi înainte de vreme, în timp ce alții muncesc până la groapă? Foarte bine, te pupă Guvernul în frunte și îți dă și o medalie.

Dar uite că eu, cetățean al acestei țări și plătitor de taxe, nu sunt de acord să-i iertăm. Nu mai vreau să trec strada pentru că șmecherii blochează bulevardul. Mi s-a acrit de descurcăreți, de băieții și fetele de „succes”. Îmi stau în gât amnistiile voastre, iubiți „conducători”. Din păcate, degeaba nu vă votez: se ocupă sutele de mii de „iertați” să-și țină tăticii milostivi în fruntea României pe care nu o recunosc.

7 COMENTARII

  1. Trist dar adevarat,cei care au condus de la revolutie incoace ca si cei care se pregatesc sa guverneze sunt de cea mai joasa calitate atita doar ca au ajuns sus iar noi jos. Gunoiul este imens in tara asta in care se doreste oameni cit mai inculti pentru a fi manipulati usor……asa ei isi vad de treaba lor linistiti iar copii lor traiesc bine mersi pe dincolo linistiti multi ani de acum incolo…..noi carne de TUN.

  2. Daca pentru pensionarii infractori se va gasi o solutie legala si constitutionala pt a fi amnistiati, avand in vedere numarul mare de persoane care s-au sinucis din cauza datoriilor la banci si la bugetele locale (lasand in urma copii, batrani neajutorati), cerem d-lui Victor Ponta amnistie fiscala pentru toti cei care au datorii la banci sau la bugetele locale. Precizam ca aceste datorii nu au fost facute cu scopul de ne imbogati, ci doar pentru ca am vrut sa traim in conditii decente. Intre cei care au planuit sa incalce legea pt a avea avantaje materiale si noi, cei care ne-am indatorat pt a asigura copiilor nostri o viata mai buna, este o mare diferenta de care va rugam sa tineti cont. Si noi vom veni la vot, nu doar infractorii, pensionari sau nu. Semnat: Român În Țara Mea

  3. Hai gataaaaaaaaa maaah! Cine l-a votat pe Base? io sau voi? Uite, de dragu’ vostru vi l-as vota pt mandatu no. 4. Din pacate nu se poate. Daca-i intrebi cu cine au votat, nu mai recunoaste nimeni! niste cutre dizgratiate!

  4. daca nu ma insel aici vb de pensiile celor din armata sau ma insel,daca era un om de rand stai tu cuminte ca nu se dadea nici o amnistie dar cand e vb de oameni de-a lor repede sa ai scoata basma curata

  5. Demult in Romania valorile s-au inversat. Hotia e la rang de cinste. Se vede si din aceasta actiune a politicienilor. Nu mai conteaza ce e corect si bine. Si chiar ma intrebam de ce nimeni nu ia atitudine la ce se intimpla, dar iata ca am dat peste cineva care a observat si spune lucrurile pe nume. Si ar trebui sa fie mai multe voci care sa se ridice si sa spuna ce e corect. Insa cei mai multi se complac in aceasta inversare a valorilor. Si de aceea a ajuns tara asta unde a ajuns. Si nu e numai vina politicienilor.

  6. Ei da! Este clar! Marii corupți ai României se găsesc în pielea pensionarilor și a mămicilor care au luat câteva sute de lei în plus, posibil datorită calculării greșite de către autoritățiile statului. Marii corupți ai României nu sunt cei a căror dosare sunt posibil ascunse prin diverse sertare de ani de zile, ei ocupând încă funcții de conducere la nivel înalt și având posibilitatea să modifice legi în favoarea lor și a grupurilor de interese din jurul lor; nu sunt nici cei care câștigă salarii nesimțite, după ce au căștigat funcții de profesori în mediul universitar, posibil pe baza unor dosare care nu respectau cerințele minime care se cereau pentru a ocupa acele funcții și având la bază plagiate grosolane; nu sunt nici cei care au distrus pădurile României, sau cei care se înfruptă din resursele țării în urma unor concesionări pe sume de nimic; nici cei care au acoperit și permis ca aceste abuzuri să poată exista într-un STAT DE DREPT!
    Eu propun mai bine, la cat de mari sunt pensiile majorității românilor, să fie indexate și restul pensiilor măcar cu valoarea monetară medie de care sunt acuzați bieții pensionari obișnuiți că ar fi primit-o în plus „ilicit”. Iar mămicile din țara noastră ar trebui să beneficieze și dânsele de o indemnizație mult mai mare față de cea actuală și asta numai ca să poată să trăiască decent.
    În rest e mare bucurie că am găsit un subiect de editorial ca să facem paradă cu exces de zel de corectitudinea noastră și ca să bifăm că am scris un editorial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.