O casă construită în urmă cu peste 150 de ani, un motiv...

O casă construită în urmă cu peste 150 de ani, un motiv în plus pentru bănățeni de a vizita Muzeul Satului. Ce amintiri are Titu Bojin, din anii copilăriei, legate de viața satului FOTO

0
DISTRIBUIȚI

IMG_1726

Muzeul Satului Bănățean de la Pădurea Verde numără, începând de astăzi, 25 de gospodării. Și asta după ce un localnic din satul Chizătău a donat muzeului timișorean două case țărănești, una construită la mijlocul secolului al XIX-lea, iar cealaltă la începutul secolului XX.

„Am făcut donația pentru ca localitatea din care provin să rămână veșnic la Muzeul Satului, să nu dispară. Pentru mine, această casă înseamnă foarte mult și voi mai veni din când în când să beau câte o cafea în ea pentru că-mi amintește de trecut”, a spus Doru Bot, localnicul care a donat gospodăria Muzeului Satului Bănățean.

Nu a lipsit de la ceremonia de inaugurare a noii gospodării nici președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, care s-a emoționat atunci când a văzut obiectele vechi așezate în casă.


Cu ochii în lacrimi, președintele CJ Timiș a început să povestească câte ceva din anii copilăriei, perioadă în care a stat într-o astfel de casă țărănească.

„Sunt nostalgic atunci când vin la Muzeul Satului pentru că și eu sunt de la sat și când vezi obiectele vechi începi să-ți aduci aminte încet, încet și denumirile. Sunt lucruri deosebite din zona satului, lucruri care-ți aduc aminte de vremurile copilăriei, de ceea ce a fost frumos și chiar folositor. Și eu am lucrat în gospodărie, stăteam lângă cal și țineam de căpăstru ca să poată să șiruie pământul, să nu săpăm prea mult cu sapa. Sunt lucruri care ni le aducem aminte cu plăcere, sunt frumusețile patrimoniului nostru național”, a povestit Titu Bojin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.