Şeful Direcţiei Fiscale din primărie îl contrazice pe Robu cu privire la...

Şeful Direcţiei Fiscale din primărie îl contrazice pe Robu cu privire la încasările mici şi asigură că totul este în grafic. Ce spune despre popririle pe conturi

3
DISTRIBUIȚI

primaria timisoaraAlocarea de fonduri pentru sinistraţii din Timiş a fost unul din subiectele pe care primarul Nicolae Robu s-a contrat cu consilierii PSD la ultimul plen al Consiliului Local Timişoara.„Noi suntem într-o situaţie extrem de precară în momentul de faţă. Încasările pe lunile iunie şi iulie, îmi spun cei care lucrează în aparatul primăriei, sunt mai mici decât oricând. Avem foarte mari obligaţii de plată şi riscăm să ne trezim cu oprire pe conturi dacă nu facem anumite plăţi (…) Sume simbolice am putea aloca. De aceea am mers pe ideea de a strânge ajutoare.


Sunt convins că mulţi timişoreni vor reacţiona la apelul nostru şi mă aştept să primim donaţii importante, care să vină ca un ajutor palpabil pentru cei aflaţi în suferinţă”, explicat Robu refuzul de a aloca fonduri. În final, nu mai puţin de 300.000 de lei au fost redirecţionaţi de la plata datoriilor către Asociaţia Municipiilor către cei greu încercaţi de soartă.

Cât despre situaţia finanţelor municipalităţii, situaţia nu este nici pe departe pe atât de gravă pe cât a descris-o primarul Nicolae Robu. Şeful Direcţiei Fiscale, Adrian Bodo, ne-a explicat că „în general, lunile iunie şi iulie nu sunt luni cu scadenţă, aşa cum sunt martie şi septembrie, spre exemplu. Astfel, e normal ca în aceste luni încasările să fie mai mici, dar ele sunt în grafic. La orice primărie din ţară veniturile sunt în scădere în această lună”. Legat despre datorii şi plăţi, deşi acesta este segrementul Direcţiei Economice, Bodo spune că chiar dacă primăria ar avea datorii în două luni de zile nu se poate ajunge la blocare de conturi. „Pentru a popri conturile este necesar un proces şi ştiţi că acţiunile în instanţă durează ani de zile”, a conchis Bodo.

3 COMENTARII

  1. la soare Robu a facut insolatie! vai saracul, cand se reintoarce sa vedeti ce o sa mai debiteze! cat i-a lipsit tv si presa sa-si arate muschii?!

  2. ce personaj jalnic BODO asta ! d-le primar scapa primaria de handicapatul asta ! ce scuza are pt neincasarea debitelor ! minte de ingheata apa ! anul trecut curtea de conturi a constatat ca a incasat doar 40 % din impozitele locale ! bani de salarii mari are insa ! ca tine acolo toti incompetentii si si-a angajat toate pilele ! ultimul angajat sotul contabilei sefe MOT CORINA,care este verisoara cu BODO ! cred ca DNA doarme la Timisoara ! nu se sesizeaza nimeni ? faceti un control la onor DFMT si veti avea surprize de proportii ! sa vedeti cum scuteste de impozite firmele unor frati !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.