Robu la PRESSALERT LIVE despre afacerile liberalilor cu Primăria Timişoara: „Eu nu...

Robu la PRESSALERT LIVE despre afacerile liberalilor cu Primăria Timişoara: „Eu nu garantez pentru nicio persoană de pe planetă. Nu-i controlăm la carnetul de partid” VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

robu (3)Nicolae Robu a vorbit, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, despre nota internă pe care le-a trimis-o tuturor angajaților din Primăria Timișoara, în luna iulie, după controlul Curții de Conturi. Edilul șef le transmitea angajaților că în cazul în care vor apărea probleme cu privire la documentele semnate, răspunderea le aparținea în totalitate. “Eu, Robu, nu garantez decât pentru mine, pentru persoana mea, oricât de apropiaţi, de prieteni, de buni colaboratori mi-ar fi, oricine, absolut eu nu garantez pentru nicio persoană de pe planetă, nici în politică, nici în administraţie, nici în Politehnică. Nu vorbesc personalizat. E un principiu de viaţă. Fiecare persoană trebuie să garanteze pentru el insuşi şi atât. Pentru mine garantez – că sunt integru, că sunt cinstit, că nu am făcut niciodată ilegalităţi şi că nu voi face niciodată. ”, a afirmat, în această seară, primarul Timişoarei.

Totuși, primarul Timișoarei a recunoscut că acea notă internă nu-l deroghează total de răspundere, în cazul în care se comite o ilegalitate. “Știu că nu mă derobează total de răspundere, dar nu e nicio lege care să spună că răspunderea e a mea, se va analiza situația și va fi tras la răspundere cine este vinovat. Când voi da cu subsemnatul, pentru că oricui într-o funcție de conducere i se poate întâmpla asta, nimeni nu mă poate acuza pe mine. Când eu dau un răspuns la întrebările puse de autorități și arăt că am luat toate măsurile care au depins de mine și am încercat să fac aparatul administrativ viabil.


Le-am spus angajaților din primărie să nu-mi invoce vreodată faptul că le-am cerut să facă ceva repede și mult, și de aceea au comis o ilegalitate”, a mai precizat Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei a fost extrem de vehement atunci când a auzit de raportul Curţii de Conturi în care au fost semnalate ilegalităţile comise în contractele încheiate cu firmele cu pedigree liberal – Tradecomia şi Rogera, acuzând, din nou, că este vorba de „poliţie politică”. „Asta face PSD-ul şi va face şi mai mult dacă va câştiga preşedinţia – PSD-ul pune instituţiile statului să facă poliţie politică în loc să le lase să-şi facă datoria conform legii de înfiinţare a lor, conform atribuţiilor. O singură persoană, din cele patru cinci, a venit chitită să facă poliţie politică şi asta am afirmat-o în scris.  Face de râs instituţia Curţii de Conturi”. Întrebat cum este omul PSD  auditoarea acuzată când este cea care i-a făcut, recent, plângere penală primarului PSD din Lugoj, în urma controlului, Robu a dat-o la întors „nu mă amestec, eu nu ştiu ce a făcut domnul Boldea. Eu pot comenta doar lucruri pe care le cunosc”.

Robu a susţinut că licitaţiile sunt corecte pentru că sunt electronice. „Aşa am vrut eu să câştige cei mai buni. Aţi scris că a câştigat o firmă de casă a lui Falcă. Habar nu am avut. Nu-i controlăm la carnetul de partid. (…)Oricine ar câştiga la anumite poziţii preţurile câştigătorului sunt mult mai mari decât preţurile altuia, dar contează per ansamblu ca oferta să fie cea mai bună. Aţi înţeles denaturarea? Preţul se stabileşte la licitaţie. Cine are preţuri mai bune trebuie să vină la licitaţie şi atunci câştigă el”, a declarat primarul. Nicolae Robu s-a întrebat ce relevanţă are dacă câştigătorii sunt de la PNL, susţinând că nu-l interesează dacă la Primăria Timişoara câştigă firme ai căror patroni sunt mai apropiaţi de PNL, PSD, PPDD sau PDl, ci de preţul oferit.

1 COMENTARIU

  1. In urma cu citiva ani, inainte ca dl Robu sa devina primar am fost la Curtea de Conturi si l-am intrebat pe un domn cred ca era adjunct de ce nu verifica legalitatea platilor Primariei catre o firma privata a lui Iancu. Domnul acela mi-a raspuns foarte sincer ca dl Robu pe atunci parlametar i-a promis ca va initia si va sustine in Parlament un proiect de lege care sa puna in legalitatea activitatile Primariei reclamate de mine ca fiind ilegale. Inafara de aberatia sustinuta de acel domn care practic mi-a provocat scirba am retinut un lucru: la acea vreme cind ii cinta in struna Curtea de conturi senatorului Robu, angajatii acesteia erau buni ; acum cind il controleaza si-i retine abuzuri nu mai sint buni.
    Asa se explica si reactia foarte tirzie a dlui Robu de a inscrie Primaria Tm in masa credala a firmei lui Iancu abia dupa ce a primit amenintarea ca va fi reclamat la DNA. Cind in 2009-2010 am avertizat autoritatile ca banii varsati fara temei in acea asociatie nu vor mai putea fi recuperati a sarit Robu in sus si acum s-a adeverit ca am avut dreptate.
    Anul trecut unul din protejatii lui Robu din conducerea ASC Recas a primit peste salariul lunar un bonus de peste 120.000 lei pentru esecul ASC Recas si acesta chiar ca nu este bonusul cel mai mare.
    Un alt aspect demn de mentionat este acela ca desi in HCL de aderare la ASC Recas se mentiona obligatia includerii in clauzele contractuale a dreptului PMT sa verifice modul de cheltuire a banului public in asociatie, primarul Robu nu a mai inclus acest drept. De ce ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.