Se întâmplă în școlile rurale din Timiș. Un învățător predă la copii...

Se întâmplă în școlile rurale din Timiș. Un învățător predă la copii din PATRU clase în același timp. Cum este posibil și ce spun inspectorii școlari

1
DISTRIBUIȚI

elevi

Muncă grea pentru unii dascăli din județul Timiș. Pe lângă faptul că au salarii mici, unii învățători sunt nevoiți să muncească de patru ori mai mult în timpul orelor. De exemplu, în localitatea timișeană Ianova, există un singur învățător în toată școala, care este nevoit să predea, în același timp, elevilor din patru clase.

Situația a fost semnalată de consilierul județean PC Ion Davițoiu.


“Gândiți-vă ce școală fac acești copii și cu ce rămân ei în urma expunerii învățătorului, care predă cel mult 30-40 de minute la fiecare clasă zilnic”, atrage atenția Ion Davițoiu.

Pe de altă parte, Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județul Timiș, a ținut să precizeze că nu doar la școala din Ianova există un astfel de caz. “Mai sunt astfel de situații și în alte localități din Timiș, în care avem un învățător care predă la două clase, iar în cazuri speciale, chiar la patru clase. Un învățător predă la mai multe clase simultan pentru că sunt foarte puțini elevi, dar acest lucru se întâmplă doar în mediul rural”, explică Aura Danielescu.

Consilierul județean din partea Partidului Conservator Timiș speră ca de unul din microbuzele școlare noi pe care județul nostru le va primi de la Guvern să poată beneficia micuții din Ianova. Elevii ar putea fi mutați într-o școală mai mare, dar nu au cu ce să facă naveta.

1 COMENTARIU

  1. Patru ani am invata intr-o clasa simultana I-IV, sectia germana.Invatatoarea s-a descurcat foarte bine.Elevii de la sectia germana erau mult mai bine pregatiti dacat elevii din clasele cu predare in limba romana.Daca invatatorul este foarte bun, dedicat profesiei, nu trebuie sa se sperie parintii.Elevii vor invata sa lucreze foarte bine individual şi acest lucru le va fi de folos in viata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.