Prefectul județului Timiș îi cere primarului Nicolae Robu să nu se mai...

Prefectul județului Timiș îi cere primarului Nicolae Robu să nu se mai văicărească pentru bani de la guvern UPDATE Reacția primarului

3
DISTRIBUIȚI

eugen dogariu prefect

Apelurile bilunare ale primarului Nicolae Robu prin care acesta cere bani pentru obiectivele Timișoarei au primit răspuns din partea guvernului Ponta. Mai exact, de la prefectul județului Timiș Eugen Dogariu care spune că s-a săturat să audă că guvernul nu dă niciun leu pentru urbea de pe Bega.

Dogariu a declarat că „l-aș ruga pe domnul Robu să înceapă cu proiectele Timișoarei, unde guvernul finanțează proiecte aflate în implementare”. Prefectul a menționat că nu mai puțin de 60.000.000 de lei au venit de la guvern ca și contribuție pentru proiectele europene.

Mai mult, Dogariu susține că „în doi ani și jumătate, de când eu sunt prefect și domnia sa primar, nu a fost niciodată la mine să discutăm despre proiectele județului Timiș”. Întrebat dacă nu se teme că va fi acuzat de primar că face apeluri în campanie electorală, Dogariu a spus că „dumnealui e în campanie electorală”. Pe final, acesta a mai menționat și că primarul e binevenit să discute ori de câte ori are probleme cu finanțări de la guvern sau are nevoie de intermediere.

UPDATE Primarul Robu o ține pe a lui: “Guvernul nu a alocat niciun leu”

Nicolae Robu a zâmbit ironic în momentul în care a auzit că prefectul Eugen Dogariu a precizat, astăzi, că 60 de milioane de lei au venit de la Guvern ca și contribuție pentru proiectele europene.


„Domnul prefect este un om inteligent care, în mod sigur, știe cum stau lucrurile, una este discursul mediatic, mai ales într-o campanie electorală, și alta e ceea ce știe și domnul prefect foarte bine, nu mă îndoiesc”, a început să explice edilul șef.

Primarul Timișoarei a continuat precizând, din nou, că „Guvernul nu a alocat niciun leu. România când a aderat la Uniunea Europeană s-a angajat, pentru a fi eligibilă pe finanțări europene, să cofinanțeze diversele programe cu diverse cote părți și vorbim despre un angajament al statului român, nu al unui guvern sau altuia. Este un angajament deja luat în actele de aderare la UE și e ceva ce funcționează automat. În momentul în care ai un proiect ce ți-a fost aprobat, când tu faci implementarea îți vin și banii de la Guvernul României, așa cum vin cei de la UE. Vin de la bugetul statului român, dar nu prin bunăvoința sau reaua-voință a Guvernului în exercițiu, nu are nicio legătură cu guvernul actual și nici cu alt guvern”.

Nicolae Robu a comentat și afirmațiile prefectului Eugen Dogariu cu privire la faptul că edilul șef nu a venit să discute cu el proiectele județului Timiș. „Domnul prefect își cunoaște bine prerogativele, este reprezentantul Guvernului în teritoriu, cu atribuția de a asigura respectarea legalității, nu îmi aduc aminte să scrie în lege că prefectul are atribuția de a da fonduri”, a conchis primarul Robu.

(Adriana Mîț)

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.