Timișorenii sunt invitați să-și testeze GRATUIT sănătatea inimii în cadrul unei campanii...

Timișorenii sunt invitați să-și testeze GRATUIT sănătatea inimii în cadrul unei campanii inedite. Unde are loc acțiunea

1
DISTRIBUIȚI

campanie parcurile inimilor fericite

Un parc din Timișoara devine, timp de cinci zile, „Parcul Inimilor Fericite” în cadrul unei campanii naționale inedite. În perioada 14 – 19 octombrie, timișorenii sunt așteptați să-și evalueze gratuit sănătatea inimii.


În Parcul Rozelor va fi amenajat un punct de informare pentru depistarea precoce a fibrilației atriale, unde timișorenii vor putea beneficia de evaluări ale riscului cardiovascular, precum electrocardiograma, măsurarea tensiunii arteriale sau a pulsului.

Medicii prezenți la eveniment le vor face timișorenilor și recomandări cu privire la cele mai bune modalități prin care pot avea o inimă sănătoasă. De asemenea, în apropierea punctului de informare din Parcul Rozelor va fi amplasată și o inimă 3D de doi metri cu ajutorul căreia oamenii prezenți la eveniment vor putea vedea cum funcționează acest organ vital, dar și care este impactul fibrilației atriale asupra inimii.

Demersul din Timișoara face parte din campania națională „Parcurile Inimilor Fericite”, care are ca obiectiv principal informarea și educarea publicului cu privire la fibrilația atrială, una dintre cele mai răspândite tulburări cardiace din țara noastră. Săptămâna trecută, medicii au consultat la Cluj-Napoca peste 500 de persoane, dintre care 7% au fost diagnosticate cu fibrilație atrială, iar 55% prezentau un risc crescut de a dezvolta boli cardiace.

Fibrilația atrială este una dintre cele mai frecvente tulburări de ritm cardiac, fiind prezentă în special la persoanele în vârstă. Este o afecțiune de multe ori fără simptome, în care inima bate neregulat şi nu poate pompa la fel de mult sânge ca una normală, în care ritmul este regulat. Nediagnosticată la timp și netratată, poate conduce la accident vascular cerebral, o afecțiune cu urmări grave și uneori chiar fatale. În România, se estimează că aproximativ 200.000 de oameni suferă de fibrilație atrială. Campania „Parcurile Inimilor Fericite” este o inițiativă a Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților.

1 COMENTARIU

  1. Nu mai stiu ce sa faca ca sa ne spuna ca suntem bolnavi si sa mergem la medic, unde vom fi triati dupa anume criterii la farmacie, operatii sau groapa …

    P.S.: Iarasi am sa astept o juma de zi aprobarea unui administrator?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.