Deputatul PNL Mircea Roşca, vizat de DNA într-un dosar privind vânzarea unui...

Deputatul PNL Mircea Roşca, vizat de DNA într-un dosar privind vânzarea unui teren la Azuga. Roşca ar fi cerut mită 20.000 de euro de la un om de afaceri. Procurorii ce aviz de arestare

1
DISTRIBUIȚI

Preşedintele PNL Prahova, deputatul Mircea Roşca, a fost citat să se prezinte, marţi, la DNA Ploieşti, într-un dosar în care este vizat şi liderul PNL Azuga, cei doi fiind suspectaţi că ar fi luat mită de la un om de afaceri căruia autorităţile locale i-au vândut un teren din Azuga. DNA a cerut aviz pentru arestarea preventivă a deputatului, scrie Mediafax.

DNA solicită aviz pentru arestarea preventivă a deputatului Mircea Roşca – suspectat că în 2011, când era vicepreşedinte al PNL Prahova, i-ar fi cerut 20.000 de euro unui om de afaceri din Cormanic, pentru a interveni la consilieri locali din Azuga astfel încât acesta să obţină terenuri în staţiune.

Deputatul PNL Mircea Roşca este suspectat de DNA că în 2011, când era vicepreşedinte al PNL Prahova, i-ar fi cerut 20.000 de euro unui om de afaceri din Cormanic, pentru a interveni la consilieri locali din Azuga astfel încât acesta să obţină terenuri în staţiune, potrivit anchetatorilor.

Conform unor documente ale anchetatorilor obţinute de MEDIAFAX, deputatul Mircea Roşca, care este preşedinte al PNL Prahova, este suspectat de trafic de influenţă.

Potrivit surselor citate, în anul 2011, când era vicepreşedinte al PNL Prahova, Mircea Roşca ar fi pretins de la administratorul unei firme din Comarnic, oraşul său de domiciliu, suma de 20.000 euro pentru a-şi exercita influenţa asupra preşedintelui PNL Azuga, Gabriel Stelian, care este şi consilier local, şi asupra altor membri ai Consiliului Local Azuga, pentru a-i înlesni acestuia obţinerea unor terenuri la Azuga.

Mircea Roşca ar fi primit efectiv 5.000 euro din aceşti bani, prin intermediul lui Gabriel Stelian Popescu, iar 11.000 euro ar fi fost folosiţi pentru PNL Prahova, se mai arată în documentele anchetatorilor, obţinute de MEDIAFAX.

De asemenea, tot prin intermediul lui Gabriel Popescu, suma de 4.000 de euro i-ar fi fost dată secretarului Primăriei Azuga, Diana Dumbravă, care era şi preşedinte al comisiilor de licitaţie publică deschisă cu strigare organizate la Primăria Azuga pentru vânzarea a două suprafeţe de teren.


BAnii ar fi fost daţi pentru ca firma din Comarnic să fie declarată câştigătoare a licitaţiei.

Totodată, procurorii DNA fac verificări în privinţa modului în care au fost încheiate mai multe contracte între Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti şi firma unui văr al deputatului PNL Mircea Roşca.

Astfel, conform unor documente ale anchetatorilor, în perioada decembrie 2012 – iulie 2013, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în calitate de autoritate contractantă, au încheiat cu o firmă din Comarnic, în calitate de furnizor, cinci contracte lunare/anuale de achiziţii de produse alimentare (carne de pasăre, conserve de legume, orez, zahăr), necesare blocului alimentar al spitalului. Contractele, în valoare totatlă de peste 440.000 de lei, au fost încheiate prin negociere directă, fără anunţ de participare, motivându-se situaţia de extremă urgenţă în care s-ar fi aflat spitalul.

Anchetatorii spun că aceste contracte ar fi fost încheiate la intervenţia lui Roşca, în favoarea firmei vărului său, Adrian Rotilă.

De asemenea, firma lui Adrian Rotilă ar fi beneficiat de contracte şi cu Consiliul Judeţean Prahova, în perioada în care Mircea Roşca a fost consilier judeţean.

1 COMENTARIU

  1. ar fi bine sa se sesizeze DNA si in cazul Fiziocenter unde Cioca Eugenia s-a folosit de firma sotului pentru decontari fictive ,unde se face evaziune, unde nu se dau facturi ca ai platit scoala!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.