SCANDALOS Persoane cu dizabilități intelectuale din Timiș nevoite să plătească credite de...

SCANDALOS Persoane cu dizabilități intelectuale din Timiș nevoite să plătească credite de mii de lei după ce au fost păcălite

0
DISTRIBUIȚI

Muncesc ca să dea înapoi niște bani pe care nu i-au împrumutat. Aceasta este drama prin care trec două persoane cu dizabilități intelectuale, beneficiare ale Fundației „Pentru Voi” din Timișoara, care au fost păcălite de niște apropiați să accepte să fie giranți pentru a lua credite.

„Avem două cazuri, persoane cu dizabilități intelectuale păcălite de către vecini sau chiar rude, care nu au fost puse sub interdicție judecătorească. Vecina s-a înțeles foarte bine cu unul din beneficiari și s-a dus să ia un credit mare de la o bancă și l-a luat pe beneficiar girant.


Vecina a plecat în Italia cu bani cu tot, iar după trei ani de zile, cei de la bancă l-au găsit pe beneficiarul fundației noastre și acum plătește 400 de lei în fiecare lună rată pentru niște bani pe care nu i-a luat, doar a semnat ca girant, dar nu are încotro. A doua persoană cu dizabilități intelectuale a fost păcălită de prietenul surorii sale să ia un împrumut de la bancă”, a povestit Laila Onu, directorul Fundației „Pentru Voi”.

Pentru a preveni astfel de situații, Laila Onu este de părere că persoanele cu dizabilități intelectuale, care nu au discernământ, trebuie să fie protejate. „Și aici mă refer mai ales în ceea ce privește activitățile economice. Persoanele cu dizabilități pot semna că vând un apartament pe nimic, nu au valoarea banului, pot să piardă chiar tot ce au, dacă nu sunt protejate”, a mai precizat președintele Fundației „Pentru Voi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.