Sondaj CSCI: Transilvănenii spun că Ponta a fost mai bun ca Iohannis...

Sondaj CSCI: Transilvănenii spun că Ponta a fost mai bun ca Iohannis în prima confruntare de la Realitatea TV (P)

0
DISTRIBUIȚI

58% dintre alegătorii cu drept de vot din regiunea Transilvania considera ca Victor Ponta a fost mai bun decât Klaus Iohannis în prima confruntare dintre cei doi, de la Realitatea TV, se arată într-un sondaj de opinie realizat de CSCI. Înfrangerea lui Iohannis a fost confirmată şi în celelalte regiuni ale ţării. În Moldova, 77% dintre respondenţi au spus că Ponta a fost mai bun ca Iohannis, în timp ce în Muntenia 73% dintre alegători au aceeaşi opinie. La nivel naţional, 70% dintre respondenţii sondajului CSCI au apreciat că Victor Ponta a dominat în prima dezbatere cu Klaus Iohannis.

Degringolada în tabăra lui Iohannis: majoritatea votanţilor săi spun că Ponta a fost mai bun

Iohannis a fost văzut ca un învins în prima confruntare cu Ponta şi de majoritatea votanţilor săi. Astfel, 55% dintre cei care au declarat că ar vota cu Klaus Iohannis, au spus ca acesta a fost clar dominat de contracandidatul său în dezbaterea televizata de la Realitatea TV.
Acest rezultat denotă practic starea de spirit din rândul activiştilor ACL, care au lucrat pentru Iohannis în campania electorala şi care îşi văd acum toată munca zadărnicită de prestaţia favoritului lor.

Cine domină dezbaterea electorală de la Realitatea TV?

psd-KLAUS1

psd-HEHOTARATI2

Nehotărâţii l-au vazut mai bun pe Victor Ponta

Victor Ponta este perceput ca marele castigator al confruntării de la Realitatea TV şi în rândul alegătorilor indecişi, care nu aveau o opţiune clară la începutul dezbaterii. 65% dintre aceştia au spus că Victor Ponta a fost mai bun în confruntarea cu Klaus Iohannis, opinie care i-ar putea determina să voteze în cele din urmă cu candidatul social-democrat.


În esenţă, convingerea nehotărâţilor reprezenta principala miza a dezbaterilor televizate, întrucât cel care convinge mai multi alegători din această categorie îşi poate asigura victoria în scrutinul din 16 noiembrie.

Sondajul a fost realizat de CSCI, la comanda Fundaţiei Multimedia, în data de 11 noiembrie, pe un eşantion naţional de 800 de persoane cu drept de vot, care au urmărit dezbaterea de la Realitatea TV. Interviurile au fost aplicate prin metoda CATI. Marja de eroare este de ±3,5%, la un nivel de probabilitate de 0,95.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.