Unora le place jazz-ul: seară plină de şarm la lansarea DVD-ului realizat...

Unora le place jazz-ul: seară plină de şarm la lansarea DVD-ului realizat de Sebastian Spanache Trio GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-692592482">

Proaspeţii laureaţi ai premiului pentru cel mai bun album, oferit de revista Sunete, muzicienii care alcătuiesc Sebastian Spanache Trio, au pus la cale un concert de excepţie duminică seara în cochetul spaţiu al Electric Theater-ului din Timişoara, evenimentul reprezentând lansarea DVD-ului „Live on the Eiffel Bridge“.

DVD-ul care a fost inclus drept cadou în cadrul biletului de intrare a fost filmat în timpul concertului de lansare a albumului „A Pasha’s Abstinence“, eveniment care a avut loc într-o locație inedită, pe Podul „Eiffel”. „A Pasha’s Abstinence” este al doilea album de studio al artiștilor timișoreni, a fost lansat în luna aprilie a acestui an, printr-un concert inedit, fiind primul concert amplificat cu sistem silent (pe principiul silent disco, cu căști) în România.

Recitalul timişorenilor le-a prilejuit celor aproape 50 de norocoşi prezenţi la acest eveniment o incursiune în timp, colorată de tempo-uri amestecate cu mare grijă şi orchestraţii izbutite. Încă de la prima piesă a concertului (Sixty Five), urechile celor prezenţi au fost răsfăţate de sound-uri delicate, punctate aşa cum se cuvine de contrabasul lui Csaba Santa, de momentele de percuţie „la fix“ ale lui Radu Pieloiu şi de orga plină de vrajă a lui Sebastian Spanache. Recitalul a fost unul care i-a lăsat pe spectatori fără cuvinte. Colorat cu piese pe care cei prezenţi au avut impresia că au fost compuse special pentru urechile lor. E drept, din când în când, graţie aplauzelor, spectatorii au realizat că delicatele compoziţii garnisite din plin cu sound-uri fresh au fost inventate şi pentru alţii, dar acest mic amănunt nu a umbrit cu nimic feeling-ul de „good time“ pe care l-a indus acest recital în rândul fiecărui spectator. De remarcat ar fi şi abilitatea cu care băieţii oscilează între momentele lirice şi cele pline de energie, iar lejeritatea cu care improvizează la fiecare concert demonstrează că Sebastian Spanache Trio e un echipaj „bine sudat“.

Dincolo de toate, compoziţiile timişorenilor ating acele zone ale fiinţei umane care sunt răspunzătoare pentru creearea emoţiilor. Finalul recitalului, subliniat cu aplauzele sincere ale celor prezenţi a avut darul de a termina destul de brusc o seară de reverie. După concert, cei trei muzicieni au acordat autografe, iar începând de astăzi DVD-ul poate fi văzut pe site-ul oficial al timişorenilor.

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.