Votezi cum zic eu sau…

Votezi cum zic eu sau…

8
DISTRIBUIȚI

Votezi Iohannis, votezi Băsescu. Votezi Ponta, esti un comunist, deci votezi Ceauşescu. Cuvintele astea nu îmi aparţin, dar ele parafrazează mentalitatea membrilor şi simpatizanţilor ACL şi PSD. Deşi ştim că peştele de la cap se împute şi vedem asta zi de zi la cei care ne conduc, sperăm şi visăm că un nou preşedinte va face din România cel puţin o copie fidelă a Americii.

Ce sunt politicienii noştri, ce sunt oamenii din partide şi ce ne aşteaptă am văzut cu toţii în aceste săptămâni de campanie, asta dacă nu suntem naivi. Brusc au resuscitat justiţia, au redeschis dosare vechi cu nume grele, şi-au amintit de promisiuni neonorate şi luptă pentru bani, drumuri, vai, vai, pentru paradis! Iar în spatele cartonaşului cu „luptăm pentru binele vostru”, se duc adevăratele lupte. Cele menite să satisfacă orgoliul politicienilor care, din păcate, ne conduc. Campaniile electorale există doar ca la următoarele alegeri partidele adversare să aibă material pentru o nouă campanie.


E important să înţelegem asta. Politicieni noştri sunt ocupaţi, e drept. Dar nu să lupte pentru noi. Zi de zi îşi trag flegme, se înjură ca pe maidan, apoi ne zâmbesc şi ne promit că sunt oameni serioşi, care ne vor conduce spre bine.

Nici alegătorii nu sunt mai grozavi. Efectiv nu mai poţi să mergi la piaţă, sau cu tramvaiul, nu mai poţi să te duci în parc, să te uiţi la tv sau să stai pe Facebook fără să ţi se dea o indicaţie cu cine să votezi. Măcar dacă era doar atât. Dar plouă cu insulte: fripturişti, manelişti, dacă nu faci asta, o să fie rău. Penibile atitudini! Fiecare are dreptul să îşi exprime simpatiile. Democraţia rămâne însă, pentru noi, un cuvânt de dicţionar. NIMENI NU POATE FI CONDAMNAT PENTRU OPŢIUNEA LUI. De la studenţi la boschetari, la medici, avocaţi, poliţişti, jurnalişti sau coafeze, suntem cu toţii liberi să punem ştampila pe cine dorim. Fără să fim jigniţi pentru asta. Mie una nu îmi spune nimeni cu cine să votez şi nici nu îmi pasă cine se uită chiorâş la mine pentru opţiunile mele. Că nu am ajuns suficient de dezvoltaţi încât să acceptăm şi alte opţiuni decât cele personale, nu e problema şi nici vina mea. Într-o ţară de oameni care se respectă, votantul e convins de oferta candidatului, nu de lăturile aruncate de activul de partid.

8 COMENTARII

  1. de acord stimata domnisoara.poate i invatati si pe altii sa nu faca din poporul acesta Prostime daca voteaza cu Ponta .Atunci ce ar mai ramane de facut ?Sa i fac si eu pe cei care voteaza cu Iohannis la
    fel?

  2. De acord domnișoară, dar ca să poți vota trebuie să poti pune ștampila. Iar dacă te uiți la ce s-a întâmplat în 2 Nov. nu poti pur si simplu să taci si să te faci că plouă, fiindcă ei asta vor. Normal că votezi cu cine vrei, iar faptul că pe f.b apar ofertele candidatilor este cat se poate de normal.
    Si ca să te enervez: dacă ajunge Ponta președinte poate pe f.b vor fi doar ode pentru conducătorul iubit.

    • Bine marcat articolul. Si Ponta si Basescu, pardon , Johanis,(totuna) ,sunt ai lor si ai familiilor lor cu interesele personale. Sforile nu se trag de noi, se trag de funii. Noi sa fim sanatosi, dar Johannis sa nu ajunga presedinte, ca nu vom mai scapa de Basescu toata viata, unii.Basescu mai are de cumparat inca 200 ha de teren pana la 500, ca sa-si implineasca dorinta de a deveni mosier(fermier), si pe noi ne v-a lua saracia! Atentgie mare, cautati-va bine intuitia buna!

  3. Perfect spus. Intre alegeri, oamenii sunt foarte blazati si indiferenti, iar in campanie devin intoleranti, febrili si uita cum s-au fript la alegerile precedente. Se lanseaza bazaconii direct din Caragiale, se creeaza psihoze, admiratorii lui X inchid ochii la minciuni si badaranie si la drumul lung de la slogan la realitatea personala de evazionist fiscal…
    Distractiv este, bineinteles, ca oricine va fi ales, nu se va schimba nimic pentru omul de rand 🙂

  4. De cand e Democratie in Romania? Sa fim seriosi.

    Asta e un articol PRO-Ponta in mod evident. Pentru ca doar daca votezi cu Ponta, iti spune cineva ca esti prost (lucru total adevarat).

    N-am nicio simpatie fata de Iohannis, dar e la mintea cocosului ca daca ai de ales intre Ponta si orice alta creatura, n-o sa votezi cu idiotul ala.

  5. Foarte corecta se da madam insa din pacate ceea ce face dumneaei este manipulare pentru PSD. Este stiut faptul ca pressalert este oficiosul PSD asa ca nu incercati sa va mai dati fete mari ca nu sunteti. De ce sa nu spunem adevarului pe nume? De ce sa nu spunem cine este ponta si pe ce fel de electorat se bazeaza? Nu ti se pare draga domnisoara ca incerci sa ne tratezi ca pe niste votanti ai lui ponta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.