Cum protestează studenții timișoreni pentru că Educația nu a primit 6% din...

Cum protestează studenții timișoreni pentru că Educația nu a primit 6% din PIB FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Studenții din întreaga țară sunt nemulțumiți de faptul că nici în acest an Educația nu a primit 6 % din Produsul Intern Brut. Prin urmare, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), din care face parte și Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), solicită Guvernului, Parlamentului și președintelui României „să respecte Legea Educației Naționale și promisiunile electorale făcute în această toamnă”.

Astfel, liderii studenților din România au decis să reia acțiunile de presiune pentru creșterea bugetului educației și se gândesc chiar să protesteze, din nou, în stradă pentru a-i determina pe guvernanți să aloce 6 % din PIB educației. În semn de avertisment, reprezentanții OSUT au afișat deja cearșafuri sau bannere mari cu mesajul „6 % din PIB pentru Educație” sau „Fără finanțare, Educația moare!” atât pe sediul Universității de Vest din Timișoara, cât și pe fațadele căminelor din Complexul Studențesc.


„Nu se vrea alocarea a 6 % pentru Educație. Noi continuăm să fim exigenți, continuăm să ne cerem drepturile și sperăm la mai bine”, a declarat Vlad Cherecheș, președintele OSUT.

„Nu ne dorim să ne petrecem perioada sărbătorilor protestând pentru educație, însă dacă asta e singura soluție prin care putem să atragem atenția politicienilor asupra responsabilității pe care o au pentru viitorul nostru, suntem pregătiți să o facem”, amenință Cristi Popescu, președintele ANOSR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.