CUTREMUR în Banat, pentru a doua oară într-o săptămână. În ce localități...

CUTREMUR în Banat, pentru a doua oară într-o săptămână. În ce localități s-a resimțit

2
DISTRIBUIȚI

Un nou cutremur a avut loc noaptea trecută, la ora 1.47. Acesta este însă al doilea înregistrat anul acesta, într-un interval de numai o săptămână.

Seismul a avut magnitudinea de 2 grade pe scara Richter, și s-a produs în zona localităţilor Teregova, Armeniş şi Verendin din judeţul Caraş-Severin, la o adâncime de un kilometru, potrivit Institutului de Fizică a Pământului.

Pe 9 ianuarie în Caraș s-a înregistrat un cutremur mai puternic, de 2,8 grade pe scara Richter, în zona muntoasă Rusca Teregova.


Ramintim că anul trecut în județ a avut loc un singur cutremur, cu magnitudinea de 4.8 grade pe scara Richter, și epicentrul între comunele Armeniş şi Teregova.

Potrivit specialiștilor, cel mai mare seism din Caraş-Severin, de 5,6 a fost în 1991 şi s-a produs în zona Băile Herculane.

2 COMENTARII

  1. stimabililor….. o intrebare va adresez…
    Ce faceati daca erati ziaristi in Japonia????????????
    din minut in minut umpleati siteul cu stiri de valoare 0, ca fost cutremur???????

    nu inteleg de unde acest miraj asupra informatiilor de valoare 0, gen aceasta stire… la 2 grade nu se intampla nimic…trece un tir pe strada incarcat cu marfa si se zguduie pamantul mai tare… sa fim serios, nu speriati populatia fara rost!!

    Banatul este a doua regiune seismica a tarii. cutremurele produse aici sunt de mai mica intensitate si de suprafata, si conform celor citite, nu prea pot depasi aprox 6-6,5 grade… seismele de mica intensitate duc la diminuarea sanselor de aparitie a unui cutremur mare. in plus, e o activitate normala, conforma cu miscarea placilor si microplacilor tectonice.

  2. Ai dreptate, omule… Și io zic să se dea la știri numa’ cele de peste 6,5 grade,ca pe vremea lu Ceașcă, să dormim dreakului și noi liniștiți !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.