Invenția REVOLUȚIONARĂ care poate salva milioane de vieți în cazul unei catastrofe...

Invenția REVOLUȚIONARĂ care poate salva milioane de vieți în cazul unei catastrofe naturale, dezvăluită în premieră la PRESSALERT LIVE VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

Remi Rădulescu, timișoreanul care are în palmares opt invenții brevetate, a fost invitat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE. Inventatorul a vorbit despre cele mai importante creații ale sale, pentru care a fost premiat la diferite saloane internaționale de invenții, dar și despre dificultățile pe care le întâmpină un inventator român, mai ales că investitorii și statul nu sunt interesați să le sprijine creațiile.

Remi Rădulescu a declarat că unul din cele două sporturi spectaculoase pe care le-a inventat nu este promovat în România, dar se joacă în țări precum Elveția, Germania sau Iran. Este vorba despre Hipball, un fel de handbal pe cai. „Pentru această invenție am primit medalia de aur la Geneva, în anul 2010, dar din păcate la noi nu se joacă, deși este un joc spectaculos. Rembal este un alt joc pe care l-am pus în funcțiune, este cel mai nou joc de fotbal. Anul trecut, am fost la Ministerul Sporturilor, vreau ca Rembal să fie sport național și olimpic, dar nu am rezolvat nimic”, spune dezamăgit Remi Rădulescu.

Inventatorul timișorean a vorbit și despre o creație inedită cu ajutorul căreia pot fi tăiați țurțurii de gheață care se formează pe case, dar Remi Rădulescu recunoaște că nu a reușit să vândă niciun astfel de tăietor pentru că „nu a venit nimeni să dezvolte proiectul, să facem o linie tehnologică”. Tocmai de aceea, Remi Rădulescu le bate obrazul oamenilor de afaceri din România, care nu sunt interesați să sprijine invențiile realizate de români.


„În România, inventatorii nu au găsit o cale de a comunica cu cei care au bani. La Salonul Internațional de Invenții de la Geneva au fost, anul trecut, 65.000 de vizitatori în cinci zile, dar nu am văzut nici măcar unul din cei 300 cei mai bogați români. Nu sunt interese. Nu pun mare vină pe politicieni, cât pun pe oamenii de afaceri, pentru că nu promovează noutatea, care stă la baza unei economii prospere”, a explicat inventatorul timișorean. Remi Rădulescu vrea să-i ajute pe tinerii creativi și tocmai de aceea, în toamna anului trecut, a înființat Societatea Inventatorilor din Banat.

Invenția care poate salva vieți

Remi Rădulescu, a dezvăluit, în finalul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară, că lucrează la o nouă invenție revoluționară. După ce a realizat un sistem care poate depista și elimina gazele toxice dintr-o clădire, acum Remi Rădulescu vrea să inventeze un dispozitiv mecanic de închidere a gazelor naturale în caz de cutremur. În acest mod, numeroase vieți pot fi salvate. „Acum lucrez la machetă. În timpul unui cutremur, conductele se sparg, iar gazele curg libere, ceea ce amplifică dezastrul, pentru că oamenii mor asfixiați. Există, în prezent, astfel de dispozitive, dar electrice, deci nu sunt eficiente în cazul unui cutremur, pentru că curentul se întrerupe. Acesta este un dispozitiv mecanic, care declanșează un sistem de închidere a gazelor. E simplu de montat și ieftin”, a descris Remi Rădulescu noua invenție la care lucrează şi care deja a fost înregistrată la OSIM. Inventatorul a promis că prototipul îl va prezenta, în premieră, la următoarea emisiune PRESSALERT LIVE la care va participa.

2 COMENTARII

  1. Cei 300, sunt ocupati cu munca, adica sa faca bani de bani nu au timp de expozitii, auzi?! de inventii!! Ei au inventiile lor, ca de aia sunt cei 300!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.