SCANDALOS Un bărbat a dezvăluit la PRESSALERT LIVE cum a încercat Poliţia...

SCANDALOS Un bărbat a dezvăluit la PRESSALERT LIVE cum a încercat Poliţia Săcălaz să mătrăşească un accident rutier. Vezi cum a fost prins agentul şef Sabău cu minciuna VIDEO

8
DISTRIBUIȚI

cornel muresan (3)

În comuna timișeană Săcălaz, șeful Postului de Poliție, Gheorghe Sabău, aplică legea după cum are chef. Cel puțin asta susține Cornel Mureșan, un bărbat din comuna Săcălaz care, cu greu a reușit să depună o plângere la Poliție, după ce a fost lovit de o mașină chiar pe o trecere de pietoni, luni seara, de către un șofer aflat în „exercițiul funcțiunii”. Cornel Mureșan a fost invitat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, pentru a detalia ce i s-a întâmplat.

Bărbatul a povestit că în prima zi a săptămânii, în jurul orei 18.30, a mers până la un magazin din Săcălaz, dar când a încercat să traverseze trecerea de pietoni din fața magazinului a fost lovit de o mașină. „Nu a fost o lovitură puternică, sunt puțin lovit la genunchi. M-am dezechilibrat și am căzut, iar șoferul și-a continuat drumul și la 7-8 metri de mine a oprit, a coborât din mașină, a intrat în magazin și nici măcar nu s-a uitat la mine. S-a comportat ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”, a povestit revoltat Cornel Mureșan. După ce și-a revenit din șoc, bărbatul a mers să-i spună șoferului mașinii că l-a lovit, dar acesta tot susținea că „eu sunt în exercițiul funcțiunii, nu am făcut nimic”, deși era îmbrăcat în trening.

Cornel Mureșan, despre șeful Postului de Poliție Săcălaz: „M-a înjurat”

Cornel Mureșan spune că șoferul i-a transmis să vină ca să lămurească problema la „poarta lui Sabău”, șeful Postului de Poliție din Săcălaz, dar bărbatul a refuzat, a plecat acasă și a sunat la 112, iar dispecerul l-a informat că are 24 de ore să depună plângere la Postul de Poliție din Săcălaz. „Apoi, l-am sunat pe Gheorghe Sabău ca să-i spun ce am pățit și îmi zice că este la un accident. Între timp, a apărut la poarta mea cineva care a văzut o parte din accident, Emanuel Bălan, și l-am văzut pe Gheorghe Sabău că mergea către post cu sirenele pornite. Am mers și noi la post și a început scandalul. Gheorghe Sabău a izbucnit într-o criză de isterie, îmi spunea că nu am ce să caut acolo, că el e liber, m-a înjurat, îmi spunea să nu-i dau eu lui ordine. Mi-a zis să vin a doua zi la ora 08.00 să discutăm”, a povestit bărbatul din Săcălaz la PRESSALERT LIVE.

În drum spre casă, Cornel Mureșan s-a întâlnit, din nou, cu cel care l-a accidentat, care se afla în magazinul în fața căruia a fost lovit și, după câteva discuții, s-au decis să meargă iar la șeful postului de poliție. „Iar a urmat o circotecă. Șeful de post mi-a spus că mă aranjează dacă vreau să am de-a face cu el, mi-a spus „îți arăt eu, poate și afacerea pe care o ai în Săcălaz s-ar putea să…”. Printre altele, șeful de post a spus în timpul discuțiilor că „mai bine vii cu o țuică și vă împăcați amândoi”, a explicat Cornel Mureșan. Bărbatul a mai precizat că, la insistențele celui care l-a lovit, a fost de acord să se urce în mașină cu el, iar un moment dat, acesta a dat cu spatele și a căzut cu mașina în șanț, episod pe care șeful Postului de Poliție l-a observat.

Ieri dimineață, Cornel Mureșan a mers la postul de poliție decis să depună plângere și povestește că Gheorghe Sabău i-a spus „ce vrei, mă? Aseară v-ați împăcat.


Du-te acasă și vino cu plângerea făcută”. De asemenea, bărbatul i-a cerut agentului șef să-i spună numele celui care l-a accidentat, dar în zadar, pe motiv că „nu trebuie să dezvălui oricărui «botanist» identitatea oamenilor”, sau „cine ești tu să-mi dai mie ordin să-l identific?”. Lui Cornel Mureșan i s-a spus să revină la postul de poliție la ora 13.00 ca să depună plângerea și asta a și făcut. Poliţistul i-a spus reclamantului „dacă ai timp de pierdut poţi să depui plângere”. „După multe discuții, mi-a spus să las plângerea la el, dar a refuzat să-mi dea număr de înregistrare a plângerii. Mi-a spus că-mi dă număr a doua zi, lucru care nu s-a întâmplat”, a explicat Cornel Mureșan.

Ce spune șeful Postului de Poliție Săcălaz, agentul șef Gheorghe Sabău

Dragoș Boța, moderatorul emisiunii PRESSALERT LIVE, a fost, astăzi, la Săcălaz, unde s-a întâlnit cu agentul șef Gheorghe Sabău, care lucrează în postul de poliție din comună încă din anul 1982. Agentul şef Gheorghe Sabău a declarat pentru PRESSALERT.ro că „eu eram la post pentru altă treabă, un accident produs pe deneu. Nu l-am identificat pe şofer, pentru că cei doi s-au înţeles. S-au pupat, s-au urcat în maşină şi au plecat împreună acasă. S-au pupat în faţa postului, şi-au strâns mâna şi au plecat acasă. A venit ieri, pe la ora unu, cu plângerea în mână, şi a spus «m-am sucit, mă ustură unghia şi nu pot munci». Plângerea a fost repartizată unui coleg, are număr de înregistrare. Nu a fost accident. Dacă citeşti reclamaţia, a spus «mai mult m-am speriat decat m-am lovit», a depus plângere. A zis că «m-am sucit. M-am lovit la o unghie şi nu mai pot lucra». Sunt aici, la postul din Săcălaz, din 1982. La revoluţie, pe mine nu m-a alergat lumea ca pe alţi miliţieni”. Declaraţia agentului este, însă, în contradicţie cu cele afirmata atunci când era doar cu reclamantul, minţind când a spus că bărbatul ar fi afirmat că „s-a sucit”.  Interesant este că fără ca să fie audiată vreo persoană, agentul a decretat că nu a fost nimic.

Agentul șef Gheorghe Sabău a trunchiat adevărul ca să salveze aparențele. Foto: Adrian Pîclișan
Agentul șef Gheorghe Sabău a trunchiat adevărul ca să salveze aparențele. Foto: Adrian Pîclișan

În finalul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară, Cornel Mureșan a ținut să precizeze faptul că s-a decis să depună plângere pentru că „am fost profund indignat că un domn care a lovit un om, pe care nici acum nu știu cum îl cheamă, a refuzat să oprească. Șeful de post din Săcălaz acționează după bunul plac. În anul 2006 am mai făcut o plângere pentru vătămare, am avut și certificat medical, dar nu s-a făcut nicio investigație”. Cornel Mureșan are și un mesaj pentru agentul șef Gheorghe Sabău, căruia îi transmite „fii bărbat, ieși la pensie și vezi-ți de-ale dumitale”, iar șefilor lui le transmite „să facă un pic de curățenie în propria ogradă”.

8 COMENTARII

 1. Domnule Bota nu o sa ajungeți departe cu astfel de articole.
  S-au perindat o mulțime de polițiști cu experienta la dumneavoastră in redacție, nu ați înțeles nimic din activitatea unui polițist, mai ales unul rutier.
  Acuzați ca adevărul este trunchiat dar nimic mai fals. Domnul pieton trebuie sa caute dreptatea la Politie nu la dumneavoastră, după o vizita la medicina legala și la politie totul se rezolva.
  Întreaga responsabilitate a acuzaților va aparține, pe viitor documentați-vă temeinic înainte de a lansa acuzații grave.

 2. Bai, dar ce articol e asta? vrea unul sa ii ia postul si se inventeaza o poveste?
  daca e accident cu victime nu iti zice la 112 sa depui plangere in 24 de ore. nu are nici o logica ce scrie aici.

 3. Tipic sablonului de militian:obez,da obez !!!cum poate acest X sa urmareasca un suspect,cum poate sari un gard,sa alerge cu 25-30,sau 40 per km-ora ???incadrat in ’82 !?!asta are ca Mitran,mii de plangeri dictate de el,cazuri inventate ca sa iasa bine la bilant,in rest prieten cu toti dupa care poate sa-i jumuleasca de-o tuica,vin,pasarica de curte,oua,lapte,purcelus,sau porc,poate o parcela !!!In rest cam…NIMICA !!!

  • Astea-s legile schimbate in timpul portocaliilor. Pana atunci politistul putea iesi la pensie mai devreme, asa cum ar fi si normal. Ca nu poate face servici OK la 60 de ani, ai dreptate. Dar asta inseamna ca legea trebuie schimbata in ce priveste varsta de pensionare a politistilor. Dar cine sa o faca? Ca si usl-istii au dat din gura ca a furat Roberta la voturile pe legea pensiilor iar cand au venit ei la putere n-au facut nimic sa revina la normal, cu toate ca aveau majoritate absoluta prin parlament. Dar ce sa facem, asta-i Romania.

 4. Pe nea GIta nu-l schimba nimeni din functie, sefi stiu de ce, mai ales ca se apropie Pastele, si toti trebuie sa manince un miel. Militieni sunt obisnuiti cu combinatiile, pe nenea asta il mananca Cap de Porc la o singura masa.

 5. Mai bine verificati la 112 daca a primit vreo sesizare de acest fel,de pe ce nr.tel ca se inregistreaza tot si sa mearga la medic legist sa ii dea certificat medicolegal. Dar mai bine in acest post religios ar fi mai indicat sa ne curatam de toate gandurile negre si sa nu incercam cu minciuni sa facem rau apropelui.Cat despre reportaj*penibil,total nedocumentat, de un amatorism grav dar as intreba ce legaturi sunt intre ei,sunt din acelasi partid politic, ceva ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.