Europarlamentarul Renate Weber vrea reînfiinţarea şcolilor profesionale: „Învățământul vocațional nu este o...

Europarlamentarul Renate Weber vrea reînfiinţarea şcolilor profesionale: „Învățământul vocațional nu este o rușine”

2
DISTRIBUIȚI

Renate Weber, Europarlamentar

Parlamentarul european Renate Weber crede că sistemul de învățământ românesc trebuie reformat și adaptat cerințelor europene. Membru în Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale a Parlamentului European, Weber a participat la o întâlnire cu tinerii angajați ai Nestle România din programul Alliance for YOUth, care-și propune ca, la nivel european, să genereze 100.000 de noi locuri de muncă pentur tineri, până în 2016.

”Faptul că avem un sistem de educație învechit e unul din motivele pentru care avem un șomaj mare în rândul tinerilor.


În opinia mea școala parcă vrea să îți testeze memoria, în timp ce școala ar trebui să îți dea acel nivel de educație care să te ajute să rezolvi probleme”, a spus europarlamentarul.

Weber a explicat că în România nu există suficient învățământ tehnic, în condițiile în care, ca să faci producție, ai nevoie de tehnic. ”Învățământul vocațional nu este o rușine. Trebuie să depășim chestiunea aceasta la nivelul mentalului, al părinților în primul rând. Inclusiv instruirea profesorilor, și reorientarea lor spre un nou tip de educație, e important. Cred că trebuie să ne mișcăm foarte repede și să folosim banii europeni disponibili acum când se pune accent pe orientare și reorientare profesională. Aceasta e lumea globalizată, nu o putem schimba, trebuie să ne adaptăm”, a concluzionat Renate Weber.

2 COMENTARII

  1. Insfarsit v-ati dat seama ca este nevoie si de muncitori, adica scoli profesionale,
    Cred ca ar fi mai bine sa se specialiZeze multi care au diplome de facultate, pentru ca mana de lucru in constructii sa zic asa se specializeaza afara si tot acolo si ramane,
    Succesuri dna Weber

  2. o nesimtita; sa dea ea exemplu si fam ei, sa lucreze in fabrici pe bani mizerabili care se ofera, ca vad ca se pricep sa faca planu la copiii altora si sa ne dea sperante numa sa tragem ca boii la jug de-acu incolo; sa le fie rusine obrazului si sa primeasca ei asa cum le doresc altora

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.