Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, anunţ BOMBĂ la Timişoara. Ce BENEFICII importante vor...

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, anunţ BOMBĂ la Timişoara. Ce BENEFICII importante vor avea judeţul Timiş şi urbea de pe Bega FOTO

6
DISTRIBUIȚI

darius valcovMinistrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a fost prezent astăzi la Timişoara, la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara. Acesta le-a vorbit oamenilor de afaceri despre proiectul noului Cod Fiscal și Cod de Procedură Fiscală.

Ministrul a făcut şi un anunţ bombă, care vine ca un prim pas spre descentralizarea mult dorită de Timiş şi Timişoara: aproape 20% din venituri, vor rămâne la consiliul judeţean şi primărie, în urma noii legi a bugetului. „Nu doar acest coduri vor schimba în bine starea economică a României, ci şi Legea bugetului pe care am votat-o anul trecut. Prin noua lege a a bugetului, CJT are venituri suplimentare de 23 milioane de lei şi Primăria Timişoara are venituri de 18 milioane. 18% din venit rămâne în judeţul respectiv şi nu pleacă în alte judeţe”. Ministrul a mai spus că de facilități se vor bucura și investitorii care în perioada următoare vor crea mai mult de zece noi locuri de muncă. Aceștia vor primi de la Ministerul Finanţelor jumătate din plata salariilor şi a contribuţiilor. Cei care fac investiţii mai mari de zece milioane de euro trebuie să ştie că jumătate de costuri sunt suportate de stat.

Vâlcov a mai declarat că „Codul Fiscal prevede un plan pe cinci ani de zile de reducere a taxelor şi impozitelor. TVA va fi redus începând cu ianuarie 2016, va fi redus impactul în rândul populaţiei. Alături de această reducere se va reduce şi cota pentru produsele pe care le consumăm în fiecare zi, legume fructe, carne și peşte. Se va introduce taxa inversă pentru construcții. În ceea ce privește IMM-urile avem 498.000 de IMM-uri la sfârșitul anului din care 56% nu au nicio angajare. Propunerea pe care noi o facem este să introducem patru cote de impozitare. Scopul nostru este ca în toată această perioadă să creem locuri de muncă. Numai în primul an estimăm o creștere de 325.000 de locuri de muncă”. Ministrul Finanțelor a mai explicat și alte detalii legate de reducerea taxelor.

Afaceriştii i-au spus ministrului că au nevoie de oameni calificaţi, de forţă de muncă pentru a putea fi performanţi şi au cerut ca firmele care oferă activităţi de practică şi de dascăli pentru viitorii angajaţi să beneficieze de reduceri. Totodată oamenii de afaceri din urbea de pe Bega au spus că se vede că e un ministru care provine dintr-un mediu de afaceri şi nu este un om lipsit de pregătire precum au fost cei care au impus măsuri imposibile.


Mai mult, aceştia au explicat că e absolut necesară reducerea evaziunii fiscale care în România este probabil cea mai mare din Europa. Unul din oamenii de afaceri din Timişoara i-a promis lui Vâlcov că va fi ministru pe viaţă dacă reuşeşte impunerea plăţii TVA la încasarea facturilor şi nu la emiterea acestora.

Vâlcov susține că respectivele coduri nu voi mai fi modificate, pentru că „în momentul în care noi dăm o direcție și prezentăm un plan. Ce om politic va veni să spună că modifică acest plan prin majorarea taxelor și a impozitelor?”. Ministrul a mai spus că planul a fost primit bine de toți parlamentarii indiferent dacă ei sunt de la putere sau din opoziție. La final, ministrul a ţinut să precizeze vizavi de sumele alocate care au revenit CJT şi Primăriei Timişoara şi a spus că „am văzut în presa locală ce nedreptate a făcut Ministerul de Finanţe Timişoarei, asta e nedreptatea”.

La eveniment au luat parte şi ministrul Comunicaţiilor, Sorin Grindeanu, preşedinte interimar al PSD Timiş, parlamentari PSD, dar şi senatorul PLR, Petru Ehegartner.

Foto: Adrian Pîclişan

6 COMENTARII

  1. „La final, ministrul a ţinut să precizeze vizavi de sumele alocate care au revenit CJT şi Primăriei Timişoara şi a spus că „am văzut în presa locală ce nedreptate a făcut Ministerul de Finanţe Timişoarei, asta e nedreptatea”… ce va mai place sa-i tzucatzi in plua pe comunisti. Da va placeee, maxim, penibililor!!!

  2. Felicitari domnului ministru! Sa vedem daca Primaria Timisoara si CJT va folosi banii in folosul orasului sau in interesele personale. Asteptam rezultate…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.