Operaţiunea EŞUATĂ de achiziţionare de vaporetto pentru transportul pe Bega, pasată la...

Operaţiunea EŞUATĂ de achiziţionare de vaporetto pentru transportul pe Bega, pasată la Ministerul Dezvoltării. Ce răspuns aşteaptă Primăria Timişoara

1
DISTRIBUIȚI

vaporas electric

Plimbările pe Bega cu vaporașe în regim de transport public local ar putea rămâne doar un vis pentru această vară. Deși la debutul acestui an primarul Nicolae Robu anunța că s-a dat startul licitației pentru achiziționarea ambarcațiunilor, operațiunea a eșuat după ce nicio firmă nu a fost interesată de oferta primărei. Licitația viza achiziționarea a șapte vaporașe la un preț de aproximativ un milion de euro, însă un producător de ambarcațiuni a menționat că o asemenea comandă nu poate fi onorată într-un timp atât de scurt și că este nevoie ca Primăria Timișoara să achite un avans.

Momentan, Primăria Timișoara nu a reluat operațiunile pentru refacerea licitației. Viceprimarul Dan Diaconu a declarat că „noi am făcut o adresă către Ministerul Dezvoltării privind proiectul de reabilitare a malurilor Begăi.


Atât din punct de vedere al bugetului cât și din punct de vedere al numărului de ambarcațiuni, acești indicatori sunt prevăzuți în bugetul proiectului, chiar dacă sursa de finanțare pentru ambarcațiuni este bugetul local. Am cerut mai departe opinia Ministerului Dezvoltării asupra modului în care trebuie să procedăm cu privire la achiziționarea ambarcațiunilor. Mai exact, dorim să știm dacă e nevoie să reducem numărul de ambarcațiuni achziționate sau să prelungim perioada de raportare a acestui indicator. Așteptăm un răspuns în aceste zile, după care vom trece la continuara procedurilor de achiziție”.

Subiectul „vaporetto” a fost abordat și la una dintre edițiile din acest an ale emisiunii PRESSALERT LIVE, unde Nicolae Bîrsan, preşedintele Eco Nautic Club, a făcut dezvăluiri despre lipsa de profesionalism cu care Primăria Timişoara a tratat proiectul transportului public pe Bega.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

  1. Lasa tov.robu, nu fi trist! ca imprumuti tu o barcuta (din flota lui base atat a mai ramas) de la colega-popowc si tot te plimbi tu pe Bega cu mimozele tale din partid (cu posetutele&pantofiorii lor cu tot)! si le canti pe puntea barcutii si o melodiorra de a ta, de dor si jale, ca asta mai este prin partidutul tau! toti oamenii buni si destepti te-au parasit si ai ramas doar cu colegii pdl revopsiti (cu gel estompator galben)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.