Peste 35.000 de pelerini s-au rugat la mormântul părintelui Arsenie Boca, Sfântul...

Peste 35.000 de pelerini s-au rugat la mormântul părintelui Arsenie Boca, Sfântul neîncoronat al Ardealului, de la Mănăstirea Prislop

0
DISTRIBUIȚI

1

Vremea frumoasă a adus un număr foarte mare de pelerini din toate colțurile țării să se roage la  mormântul părintelui Arsenie Boca de la Mănăstirea Prislop, județul Hunedoara.


În două zile, ieri și astăzi, peste 35.000 de credincioși au stat la cozi de peste un kilometru din apropierea bisericii până la cimitir pentru a pune flori și lumânări la mormântului sfântului neîncoronat al Ardealului.

“La sfârşitul acestei săptămâni, 25 de jandarmi au asigurat măsurile de ordine şi siguranţă publică la Mănăstirea Prislop. Jandarmii au asigurat ordinea publică pe timpul slujbei religioase şi au realizat dispozitive de îndrumare a credincioşilor pe timpul pelerinajului la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Măsurile adoptate de jandarmi, împreună cu echipajele de poliţie rutieră şi SMURD, au asigurat desfăşurarea manifestărilor religioase într-un climat de ordine şi siguranţă pentru credincioşii care au venit în număr mare la mănăstire. Credincioşii au înţelesc mesajul forţelor de ordine şi al personalului clerical, astfel că nu s-au produs incidente”, a declarant purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Hunedoara, căpitanul Nicolae Răducu.

Potrivit acestuia, anul trecut în weekendurile din luna martie la Mănăstirea Prislop erau în medie 5.000 de pelerini.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.