ŞOCANT O femeie bolnavă psihic trăieşte într-o MIZERIE CRUNTĂ. Cum se chinuie...

ŞOCANT O femeie bolnavă psihic trăieşte într-o MIZERIE CRUNTĂ. Cum se chinuie vecinii să o ajute şi ce fac autorităţile

0
DISTRIBUIȚI

apartament-lugoj-mizerie-femeie-bolnava-psihic-gunoaie-miros-ion-creanga-foto-redesteptarea-5-620x400

Haine la tot pasul, acoperite de mucegai, o mizerie de nedescris și un miros pestilențial – așa trăiește de trei ani de zile o femeie bolnavă psihic din Lugoj. Femeia, aflată în suferință, trăiește într-un apartament dintr-un bloc aflat la câțiva metri de centrul orașului, dar nimănui nu i-a păsat că locul este un adevărat focar de infecție.

Vecinii, dar și rudele femeii de 47 de ani, au ajuns la capătul răbdărilor și au chemat într-un final ambulanța, dar și poliția ca să o ajute pe femeie și să scape de mirosul insuportabil din apartament.


Vecina şi nepotul lugojencei au apelat în nenumărate rânduri la ajutorul autorităţilor, însă femeia tot acasă se întorcea, unde își trăia viața în condiții mizere, scrie redeșteptarea.ro.

„Nu-i normală, e bolnavă. A venit ambulanţa, pompierii, până nu am chemat nu a băgat-o nimeni în seamă. Eu i-am mai adus câte ceva de mâncare, am văzut ce e aici şi am zis ajutaţi-mă să facem ceva dacă se poate, nu putem trăi in România aşa. Două internări a avut, dar asistenţa social nu a putut face nimic. De trei ani stăm în mizeria şi în focarul ăsta”, a declarat, pentru aceeași sursă, o vecină.

Nepotul femeii a spus că medicii nu au făcut nimic să o ajute. „Am făcut plângeri anul trecut, am fost la asistenţă socială, ne-au spus că procedura este destul de complicată şi că eu trebuie să sparg uşa că poliţia nu poate sparge uşa. Într-un final am reuşit, au luat-o, am dus-o la spital, unde domnul doctor mi-a spus că nu are rost să o internăm pentru că este sănătoasă”, a povestit, pentru sursa citată mai sus, nepotul femeii.

La rândul lor, medicii se apără şi spun că la Lugoj nu pot fi internaţi pacienţi, chiar şi bolnavi psihici, fără consimţământ. Aceştia, alături de poliţişti şi gardieni, au urcat-o ieri pe pacientă într-o salvare şi au trimis-o la spitalul din Jebel, unde a fost internată pentru că suferă de o boală psihică majoră.

Autorităţile urmează acum să cureţe apartamentul groazei, să dezinfecteze zona şi să le redea locatarilor scării de bloc liniştea pe care au pierdut-o acum trei ani, când femeia a început să arate semnele cruntei boli.

Foto: Redeșteptarea.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.