Toate spitalele din Timiș, pregătite pentru introducerea cardului de sănătate, de la...

Toate spitalele din Timiș, pregătite pentru introducerea cardului de sănătate, de la 1 Mai. Ce trebuie să știe asigurații

0
DISTRIBUIȚI

card de sanatate

Atenție, timișeni! De la 1 mai, serviciile medicale vor fi decontate doar pe baza cardului național de sănătate. Spitalele din județul Timiș s-au pregătit pentru acest moment astfel că și-au cumpărat din timp cititoare de carduri, pe care le vor folosi începând de mâine. Pentru a fi sigur că toate unitățile medicale din județ vor avea cititoare de carduri de la 1 mai, Ministerul Sănătății a solicitat ca DSP Timiș și CJAS Timiș să facă verificări în spitale înainte de această dată.
„S-au făcut verificări în spitale pentru a se vedea dacă au fost achiziționate cititoare de carduri. Au fost verificate 21 de spitale din județul Timiș, toate au cumpărat carduri, care sunt funcționale”, ne-a spus Dana Șpac, purtătorul de cuvânt al DSP Timiș.


Cele mai multe cititoare de carduri au fost cumpărate de reprezentanții Spitalului Județean Timișoara. „Noi am cumpărat 117 cititoare de carduri, fiecare cititor a costat 200 de lei fără TVA, astfel că de mâine acestea vor fi funcționale”, ne-a declarat Marius Craina, directorul celui mai mare spital din vestul țării.
Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal Timișoara, ne-a precizat că au fost cumpărate 55 de cititoare de carduri, pentru fiecare cititor a fost plătită suma de 260 de lei. „Într-o primă etapă credem că vom reuși să acoperim necesitățile de lucru. Ele sunt funcționale de câteva zile, deci suntem pregătiți”, a explicat Octavian Mazilu.
Activarea cardului de sănătate va putea fi făcută la orice furnizor de servicii medicale, mai puţin de farmacist. Introducerea cardului de sănătate nu modifică drepturile asiguraţilor la servicii medicale. Serviciile medicale de urgenţă se vor acorda fără să fie necesară validarea cu cardul, pentru că acestea se acordă atât persoanelor asigurate, cât şi celor neasigurate. De asemenea, copiii cu vârsta până în 18 ani, care nu au primit card de sănătate, beneficiază de servicii medicale conform legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.