Efectele furtunii dezlănțuite în Banat: străzi și locuințe inundate, localități fără curent...

Efectele furtunii dezlănțuite în Banat: străzi și locuințe inundate, localități fără curent electric. Ce zone au fost afectate

0
DISTRIBUIȚI

GATAIA SUB APE18 inundatii

Mai multe localități din vestul țării s-au confruntat cu inundații, aseară și azi-noapte, în urma unei furtuni care a rupt şi copaci sau crengi, ce au căzut peste autoturisme şi cablurile reţelei de electricitate, provocând avarii.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, echipaje de pompieri au intervenit în oraşul Arad în urma numeroaselor apeluri la 112 făcute de locuitori ale căror case au fost inundate de o ploaie torenţială, în timp ce vijelia a provocat şi alte pagube după ce a rupt copaci şi crengi.


Pompierii au intervenit cu pompe pentru a evacua apa din locuinţe situate în mai multe cartiere, precum Micălaca, Vlaicu, Grădişte şi Aradul Nou, iar intervenţiile s-au încheiat luni dimineaţă, relatează Mediafax.

În mai multe zone ale oraşului, crengi rupte de vijelie sau chiar copaci căzuţi au avariat autoturisme şi au rupt calburile reţelei de electricitate, generând pene de curent izolate. Avarii în reţeaua de alimentare cu energie electrică au fost înregistrate şi în localităţi de pe Valea Mureşului. Autorităţile spun că urmează să facă un bilanţ al pagubelor provocate de furtună după ce vor primi informaţii şi de la primăriile din judeţ.

Și în județul Caraș-Severin furtuna de aseară a afectat mai multe localități. Conform resita.ro, în Oravița și Moldova Nouă canalizarea nu a făcut față potopului, astfel că mai multe străzi au fost inundate, în timp ce localitățile Răcășdia, Macoviște, Ciuchici, Naidăș, Lescovița, Câmpia, Socol, Baziaș și Sasca Montană au rămas temporar fără energie electrică.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.