„Nu avem competiţie, îi vedem pe toţi ceilalţi organizatori de festivaluri ca...

„Nu avem competiţie, îi vedem pe toţi ceilalţi organizatori de festivaluri ca şi parteneri“, spun creatorii festivalului EXIT, înaintea primei ediţii Revolution Fest de la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

exitfestivalCreatorii unuia din cele mai cunoscute festivaluri din Europa – EXIT din Novi Sad – au susţinut o conferinţă de presă la Timişoara, în care au anunţat noi detalii visavis de prima ediţie a Revolution Festival, care va avea loc la Muzeul Satului din Timişoara  în perioada 30 – 31 mai. „Este un privilegiu pentru noi să ne aflăm aici. Festivalul acesta s-a născut anul trecut după ce Flavius Băican (n.n. – realizator de emisiuni la Digi 24 Timişoara) a vizitat EXIT-ul anul trecut şi ne-a propus o colaborare. Timişoara şi Novi Sad sunt oraşe înfrăţite şi datorită faptului că am avut sprijin şi de la autorităţile din Timişoara, am decis să încercăm să facem un eveniment major şi aici. Avem o locaţie minunată şi vom avea multe surprize în afară de concertele anunţate, inclusiv câteva secret party-uri“, a declarat Konstantin Polzovic, unul din fondatorii festivalului EXIT. Numele anunţate pentru prima ediţie a Festivalului  Get Exited Revolution sunt Noisia, DJ Fresh, Modestep, Sabaton, Eyesburn, Dubioza Kolektiv, Partybrejkers, DJ Marky and Stamina MC, Implant Pentru Refuz şi mulţi alţii. „Pregătim evenimentul de câteva luni şi vom avea parte de o serie de alte acţiuni, care se vor concentra şi pe alte elemente, nu numai pe muzică. Festivalul acesta poate aduce o serie de benficii comunităţii locale. Înainte de EXIT, numărul turisştilor din Novi Sad era nesmnificativ, acum avem o sumedenie de turişti din toată lumea. Sperăm ca pe viitor şi acest nou – născut să reuşească să ajutte economia locală“, a precizat Ivan Mivojev, fondator al festivalului EXIT. Revolution Festival este împărțit în mai multe zone.
În prim-plan este scena principală care portă numele de Music Guru, urmată de Electric Apex, scenă de unde vor răsuna cele mai tari sound-uri electronice. Ritmuri de salsa, mambo, samba sau rumba se vor găsi la Cubalkan, care se află sub tutela cubanezului Choma Sumbu Garcia, care este responsabil pentru faimoasa scenă latino de la EXIT. Petru cei care doresc vibrații pozitive și sunete reggae, dub și dancehall, scena Zion Love este locul ideal de la Revolution Festival. Cei care vor să danseze pe muzică aleasă chiar de ei vor putea face acest lucru, purtând căști, în cadrul petrecerilor silent disco.


Acestea se vor ține în ambele zile ale festivalului, fiind găzduite la scena Ghost Music. Arta cinematografică își va avea locul la Videorama, zona unde se vor proiecta cele mai spectaculoase showuri live filmate la EXIT și Sea Dance. Revolution Festival va găzdui și zona Foodinon, unde petrecăreții vor putea să-și încarce bateriile pentru a putea să danseze toată noaptea.

exit2Vizitatorul e în centrul atenţiei

„Prima ediţie a Revolution Festival e o scânteie. Dacă cineva ne-ar fi spus la începuturile festivalului nostru că vom deveni unul din cele mai bune festivaluri din Europa, ne.am fi mirat. Dar, da, am avut scopul ăsta, chiar dacă la început chestia asta părea aiurea.  Da, vrem să facem un festival mare şi la Timişoara, în timp. Pentru asta, e n nevoie de oameni din Timişoara, mai apoi din România, mai apoi din Europa. Noi nu avem competiţie. Îi vedem pe toţi ceilalţi organizatori de festivaluri ca şi parteneri. Nu are rost să te lupţi cu cauze pierdute. În schimb, poţi lucra cu competiţia. Ne dorim să colaborăm cu alte festivaluri. Suntem membri în Europe Festival Association, al cărei rol este acela de a creşte audienţa în întreaga Europă. EXIT-ul nu are cel mai bun line up. Nu putem concura cu Glastonbury. Dacă e să vorbim de zona noastră….Sziget-ul de la Budapesta are buget mai mare la scena pricnipală, de exemplu.  Dincolo de muzică, idea noastră este aceea că spectatorul este headliner-ul serii. El se mişcă de la oscenă la alta. Vizitatorul e în centrul atenţiei. Asta vrem să facem şi la Timişoara. De ce nu ne-am dus să facem festivalul ăsta la Bucureşti? Foarte simplu, am fost invitaţi călduros să venim la Timişoara. Sperăm ca pe viitor să vină lume de la Bucureşti la Timişoara pentru festival. Noi nu ţinem festivalul la Belgrad, ci la Novi Sad. Şi oamenii din Belgrad vin la noi. Noi aducem cunoştinţele pe care le-am acumulat în ultimii 15 ani. Vrem să investim în oameni locali şi să creştem acest festival în mod natural“, ne-a declarat Sagor Meskovic, PR Manager la Exit Festival. Biletele pentru Revolution Festival se găsesc în rețelele www.eventim.ro și www.myticket.ro. Pentru o perioadă limitată, prețul unui abonament valabil pentru ambele zile este de 49 de lei. După ce biletele „early-bird” sunt epuizate, prețul va crește la 69 de lei. pentru un abonament Pentru cei care au de gând să-și cumpere un bilet la EXIT, avem o veste bună. Aceștia vor avea accesul liber la Revolution Festival, iar tot ceea ce trebuie să facă este să vină cu biletul de EXIT la Muzeul Satului Bănățean pe 30 și 31 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.