Primarul Nicolae Robu, nemulţumit de noul Cod Fiscal: “Autorităţile publice locale ar...

Primarul Nicolae Robu, nemulţumit de noul Cod Fiscal: “Autorităţile publice locale ar trebui să poată majora şi de cinci ori taxele celor care îşi lasă terenurile şi clădirile în paragină”

1
DISTRIBUIȚI

robu despre vizita dna la primarie01_resize

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, este nemulţumit că noul Cod Fiscal nu permite aplicarea de amenzi mai mari. Acesta a declarat că „eu ca liberal, şi colegii mei la fel, sunt adeptul fiscalităţii cât mai reduse şi nu poate decât să mă bucure orice reducere de taxe şi impozite, pentru că am convingerea că este mult mai sănătos să se colecteze puţin de la mulţi decât mult de la puţini. Puţin pentru că o bună parte din cetăţeni atunci când fiscalitatea este ridicată fac evaziune. Noi, PNL, constatăm că noul Cod Fiscal nu este aşa o binefacere cum a fost el prezenat ca proiect.


Reducerea TVA este la 20%, noi am vrut să fie de 19%. Pe de altă parte nu sunt nemulţumit de sacrcinile fiscale care rămân în sarcina angajatorilor”.

Pe lângă nemulţumirea legată de TVA, primarul este revoltat că guvernul are în plan creşterea taxelor locale. Totodată acesta susţine că problema spaţiilor şi a clădirilor lăsate în paragină nu are mari şanse de rezolvare cu actualele prevderi legislative. Mai exact, Robu a explicat că „cel mai mult ne nemulţumeşte faptul că se intenţionează creşterea taxelor şi impozitelor locale. Eu am declarat când am fost în campanie că atâta timp cât voi fi primar nu voi majora taxe locale decât în măsura în care acestea sunt impuse de leglislaţia de la nivel naţional. Am înţeles că ar intra la impozitare şi terenurile de sub clădiri care până acum nu au fost impozitate. Fiecare cetăţean va ajunge să plătească mai mult va fi taxat pentru cota parte de sub bloc sau casă. Cer o discuţie transparentă asupra Codului Fiscal cu punerea în evidenţă a tuturor lucrurilor pe care el le introduce. Cred că se impune ca autorităţile publice locale ar trebui să poată majora şi de cinci ori taxele celor care îşi lasă terenurile şi clădirile în paragină”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.