Unica trupă de surf rock din România, Grave For Sale, are o...

Unica trupă de surf rock din România, Grave For Sale, are o nouă componenţă. Vezi unde va avea loc primul concert în noua formulă

0
DISTRIBUIȚI

graveforsaleUnica trupă de surf rock din ţara noastră, Grave For Sale, va susţine un concert extraordinar pe Xtreme Stage, la Revolution Festival, alături de Robyn „Shenanigans” Grozoni, noua componentă a formaţiei care a lansat anul trecut albumul de debut „New Moon”.

Fata care aduce un plus soundului singurei trupe de surf rock din România foloseşte clapele şi acordeonul pentru a întregi sound-ul timişorenilor. Robyn a cântat anterior alături de trupa Noi din Banat şi the Dockers (irish punk). Împreună cu Grave for Sale a început repetiţiile în februarie 2015, moment în care toate piesele GfS au intrat „sub lupă”, componenţii trupei căutând cel mai potrivit sound pentru fiecare bucată de piesă.

Robyn este originară din Canada, dar locuieşte în România de 10 ani, este căsătorită cu un român şi are o fetiţă de 12 ani, despre care speră că va fi mai cuminte decât a fost ea la aceeaşi vârstă. În adolescenţă asculta grunge, dar a trecut şi prin punk, alternative şi alte genuri muzicale, astfel că amprenta ei muzicală este complexă şi interesantă.

Prima trupă de surf rock din ţara noastră, Grave For Sale, a lansat materialul discografic de debut în cadrul unui concert care a avut loc în luna mai a anului trecut.


Bazele trupei au fost puse de Tibi Mijea şi Iancu Jianu în anul 2011, după care în „echipaj“ au fost cooptaţi Marco Kurunczi la bass şi Adi Ulmeanu la efecte electro şi proiecţii. Deşi se află la început de drum cu Grave For Sale, muzicienii care alcătuiesc această trupă nu sunt defel începători. Tibi Mijea a fost tobarul trupei Era Ticăloşilor, Marco Kurunczi a cântat ca vocal într-o formaţie hardcore în vremea studenţiei (dar acum s-a pus la bass) iar Adi Ulmeanu a făcut parte din Guranii, Era Ticăloşilor sau Stone Fixion. „Ne place psychobilly şi surf-rock şi ne-am gândit că ar fi frumos să cântăm ceea ce ne place cu adevărat. Mai există în ţara noastră pe ici colo trupe de horror punk sau ska punk, dar surf-rock nu prea. Ceea ce facem noi e un hobby plăcut şi creativ. Decât să colecţionăm timbre, mai bine repetăm la sală şi cântăm. Ceea ce cântăm acuma este un fel de surf cu psyhadelic, putin space, procentul de psychadelic e destul de mare, pe referene merge mai clasic, pe solo-uri sunt mai specifice“, spun membrii trupei. Una din piesele lor, „Angry Surfer”, a fost inclusă în cea de-a şaptea compilaţie dedicată exclusiv muzicienilor timişoreni – pregătită ca în fiecare an de către cei de la anonimTM – care a fost lansată oficial vineri seara în Grădina de vară din Piaţa Unirii Nr. 5.

Formaţia Grave For Sale va susţine primul concert în noua formulă în cadrul Revolution Festival, un eveniment pus la cale de creatorii Festivalului EXIT din Serbia și ai Festivalului Sea Dance din Muntenegru. Festivalul va avea loc Muzeul Satului, în perioada 30 – 31 mai. Până pe 25 mai, prețul unui abonament este de 49 de lei, urmând ca prețul să crească la 69 de lei. Tot din 25 mai vor fi puse în vânzare și bilete de o zi, contra sumei de 39 de lei. În zilele de festival, prețul biletului de zi va crește. Biletele pentru Get EXITed! Revolution Festival sunt disponibile online la myticekt.ro şi eventim.ro sau la librăria Diverta din mall.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.