Mașina care se parchează singură, creată de studenții de la Universitatea Politehnica...

Mașina care se parchează singură, creată de studenții de la Universitatea Politehnica din Timișoara. Cum contribuie la realizarea „automobilului viitorului”

1
DISTRIBUIȚI

masina viitorului

Studenții de la Universitatea Politehnica din Timișoara au contribuit, și în acest an, la realizarea mașinii viitorului, care se conduce singură. Zece echipe, formate din câte cinci studenți, au muncit timp de patru luni la proiectarea și construcția unor vehicule care se parchează singure cu ajutorul unei aplicații instalate pe telefonul mobil, iar astăzi au făcut și o prezentare practică a mașinuțelor realizate.

Totul în cadrul competiției „InGENIOUSly Continental”, organizată de o companie din domeniul automotive, care a pus la dispoziția echipelor câte 500 de euro pentru piese, dar și un laborator dotat cu aparatura necesară pentru dezvoltarea proiectelor.

Astăzi, opt din cele zece echipe care s-au înscris în proiect s-au aliniat la startul competiției care a inclus trei probe: două de parcare în mod autonom într-un spațiu delimitat și ieșire printr-un spațiu indicat sau detectat de senzorii mașinii și o a treia probă „surpriză” în cadrul căreia concurenții au impresionat juriul. Unele echipe și-au prezentat proiectul, altele au transformat mașina în diverse dispozitive, iar una dintre mașinuțe a dansat.

SAM_1429

La finalul celor trei ore de demonstrații, câștigătoare a fost desemnată echipa cu numărul cinci, formată din Bianca Dumitrescu, Sergiu Oprea, Florin Popescu, Alexandru Plamada și Cosmin Udrescu, care s-a ales cu un premiu de 6.000 de lei.


Echipele au fost formate aleatoriu din studenți de la software, hardware, mecanică, dar și de la managementul calității.

„Competițiile ca cea de astăzi, Ingeniously Continental, dau studenților șansa de a lucra în echipă și de a învăța cum se gestionează un proiect. La ediția din acest an a competiției s-au înscris zece echipe a câte cinci studenți care, timp de câteva luni, au lucrat în echipă și au făcut tot posibilul ca mașina lor să poată parca autonom cu ajutorul unei aplicații pe smartphone”, a explicat Christian von Albrichsfeld, reprezentant al companiei care a organizat competiția adresată studenților politehniști.

1 COMENTARIU

  1. Haios cum se fereste autorul pe tot parcursul articolului sa dea numele companiei in clar, ca sa nu intre la „publicitate”, dar lasa denumirea competitiei intreaga si nici nu blureaza poza cu macheta in dreptul numelui companiei… grea viata de jurnalist local! 😀
    Pe de alta parte, e impresionanta munca studentilor de la UPT, as fi dorit sa citesc mai multe detalii despre cum au realizat cei de pe locul 1 parcarea autonoma si in ce a constat proba surpriza… dar probabil ca devenea totul prea tehnic pentru cititorul obisnuit.
    Si nu in ultimul rind trebuie sa felicit compania pt gaselnita cu care si-a asigurat citeva prototipuri high-tech cu pretul unei vile! 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.