Șef APIA din vestul țării, acuzat de incompatibilitate și trimis în judecată....

Șef APIA din vestul țării, acuzat de incompatibilitate și trimis în judecată. Cum a direcționat 400.000 de lei spre firma soției

1
DISTRIBUIȚI

apiaweekendCol-600x337

Gheorghe Alda a fost trimis în judecată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara. Acuzat de ANI de incompatibilitate, șeful APIA Arad a fost anchetat de procurori și găsit vinovat.

Alda se face vinovat de faptul că și-a atribuit peste 400.000 de lei, printr-o firmă deschisă pe numele soției sale.

Oamenii legii arată că acesta și-a dat singur diverse sume de bani, făcând uz de funcția sa.


„Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că inculpatul, în calitate de director executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură-Centrul Judeţean Arad, a aprobat, prin semnare, în data de 17.03.2010, o decizie de acordare a plăţilor în cadrul schemelor de sprijin pe suprafaţă pentru campania 2009, în favoarea unei societăţi comerciale în care soţia sa avea calitatea de asociat. În baza acestei decizii s-a plătit societăţii comerciale restul sumei de 56.336,24 lei pentru Schema de plată unică pe suprafaţă – S.A.P.S. şi suma de 153.741,92 lei pentru Schema pentru plăţi naţionale directe complementare – P.N.D.C. 1, suma totală fiind de 210.078,03 lei”, transmite procurorul Camelia Miculescu – Ungur.

Sursa foto: aradon.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.