Timișorenii, încurajați să alerge și să doneze un leu pentru realizarea primului...

Timișorenii, încurajați să alerge și să doneze un leu pentru realizarea primului spital al copiilor bolnavi de cancer. Ce eveniment inedit are loc

0
DISTRIBUIȚI

the-boys1

Timișorenii cu suflet mare, care doresc să facă puțină mișcare, sunt așteptați, la începutul lunii iulie, să ia parte la un eveniment caritabil inedit. Este vorba despre acțiunea „Alerg pentru spitalul copiilor”, organizată pentru prima oară la Timișoara, ce are sloganul „Aleargă, donează și ajută copiii bolnavi de cancer să devină oameni mari”. La eveniment pot participa toți cei care vor să facă un pic de sport, în schimbul unei donații de cel puțin un leu.

Banii strânși vor fi utilizați pentru sprijinirea construcției cât mai rapidă a primului spital de oncologie pediatrică din România.


Ideea îi aparține unui tată din București, care împreună cu alți zece români, și-a propus să construiască un spital al copiilor bolnavi de cancer doar din fonduri private. Pentru a îndeplini acest vis, este nevoie însă de 80 de milioane de lei.

„Dorim să strângem aceşti bani în trei ani, iar asta ar însemna ca fiecare român care trăiește în această țară să doneze 1 leu o dată la nouă luni. Sau patru lei în total. Spitalul va fi deținut şi operat de o fundație, în București. El va avea 50 de paturi, două săli de operaţie complet echipate, secţie de radioterapie și secţie de transplant medular”, transmit organizatorii acțiunii „Alerg pentru spitalul copiilor”.

Evenimentul are loc sâmbătă, 4 iulie, începând cu ora 09.00, în Parcul Rozelor din Timișoara. Românii vor alerga simultan în 12 orașe din țară. „Donează 1 leu şi hai să ridicăm împreună un centru medical unde să vină să-şi recapete copilăria şi viața întreagă şi copiii din alte țări! Un centru medical care să transforme România într-un loc mai bun, mai frumos”, spun organizatorii. Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.