Vă place luminița de la capătul tunelului?

Vă place luminița de la capătul tunelului?

0
DISTRIBUIȚI

646x404

Țara asta e tărâmul contradicțiilor absolute, locul în care absurdul are mai multă logică decât rațiunea, este patria poalelor în cap, dar și a patimii sănătoase, țara noastră-i țara noastră, vorba cântecului. Dar se vede că noi, românii, o urâm atât de tare, încât insistăm să o stricăm cu o lipsă abominabilă de caracter. Plus alte goluri, alte și alte defecte, care au lipici mai ales la cei aleși în funcții publice.

Printre veștile cu prim-ministrul tratat turcește în menisc, cu prietenul său încolțit de procurorii anti-corupție sau propuneri (mai mult sau mai puțin) surpriză la șefia „serviciilor”, se strecoară și o poveste dintre acelea, de „manual”. Un bărbat din Codlea s-a gândit să facă o treabă „ca-n Germania”, adică să-și scoată puținele roade din propria grădină la poartă și să-i îndemne pe trecători să ia din coș, plătind cât îi lasă inima. La fel ca și știrile cu polițiști care refuză mita în trafic, și faptul că cei care s-au servit au lăsat și bani ne-a mirat, în țara în care normalitatea încă e o chestie din categoria veștilor senzaționale. Dar cum realitatea are obiceiul să-ți dea o palmă peste ceafă când ți-e lumea mai dragă, hârtia de la primărie nu a întârziat să apară pentru omul nostru din Codlea: cică să plătească taxă dacă vinde pe domeniul public.


O scrisoare de amenințare, știți despre ce vorbesc, cine nu a primit clasicele „dacă în termen de…”, „conform Art. nr. din legea nr.” și așa mai departe. Numai că gospodarul le-a și răspuns edililor, vă poftesc să citiți și notificarea, și replica, se găsesc pe rețelele de socializare și vă cam dați seama care dintre ele a cules mai multe „like-uri”. Pe scurt, bărbatul spune, printre altele, că chiar a încercat să obțina autorizația respectivă, dar tocmai unul din semnatarii notificării i-a respins cererea pe motiv că nu întrunește condițiile.

Ca de obicei, în administrațiile noastre locale, când e vorba de dat, ești prea mic, prea mare, n-ai spațiu, ai barbă sau șchiopătezi. Când e vorba de luat, ești numai bun. Nu le place băieților să-i numim comuniști, dar ne demonstrează din nou că altă educație de gestionare a orașelor și comunelor nu au. Iar cazuri de imbecilitate administrativă găsim peste tot.

Sunt oameni cultivați în partide ca niște panseluțe care se așează pe fotoliile de primar sau de ministru sau parlamentar cu creierul gata configurat. Iar bunul simț, nu mai vorbesc de dorința de a dezvolta pământul care-i ține, nu face parte din program. Să nu credeți că greșelile de administrație publică sau cele de guvernare sunt făcute exclusiv din prostie: primarii sau parlamentarii pe care i-ați ales au agenda lor sau a celor care le-au plătit campaniile electorale. Trageți singuri concluziile dacă vă uitați cam cine câștigă licitații pe bani publici în orașele voastre. Edilii din această tagmă formează pânza care ține captivă țara asta, nu i-aș numi chiar mafioți, că n-au destule cojones pentru asta.

La anul ne vor invita din nou să venim la alegeri, își publică listele cu realizări, își mai înmoaie zâmbetele. V-a plăcut cum v-au condus spre luminița de la capătul tunelului? Răspundeți cu da sau nu hotărâte și gândiți-vă la următorii patru ani de trai pe vătraiul lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.