Doi profesori reținuți în dosarul de corupție de la Universitatea „Eftimie Murgu”....

Doi profesori reținuți în dosarul de corupție de la Universitatea „Eftimie Murgu”. Care sunt acuzațiile oficiale UPDATE Profesorii reținuți au fost arestați preventiv

1
DISTRIBUIȚI

catuse

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus măsuri preventive față de cei cinci profesori de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrative din cadrul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița. Aceștia sunt suspectaţi că au condiţionat promovarea examenelor de primirea de bani şi vindeau lucrări de licenţă elaborate şi susţinute în anii anteriori contra unor sume între 300 şi 400 euro.

Astfel, Irina Oriol și Florin Ionel Franț au fost reţinuţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată şi folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, urmând a fi prezentați astăzi magistraților cu propunere de arestare preventivă.


Alţi trei dascăli, Mihai Vișan, acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, Marian Mihăilă, acuzat de abuz în serviciu în formă continuată și Ruxana Ghiță, acuzată de luare de mită, sunt cercetaţi sub controlul judiciar.

Reamintim că Irinei Oriol i s-a organizat un flagrant. Ea a fost prinsă cu 300 lei şi un parfum, primite de la un investigator sub acoperire, foloase pretinse anterior de inculpată pentru a-şi trafica influenţa pe lângă un cadru didactic examinator, în vederea promovării unui examen de restanţă. Cu această ocazie, inculpata a dictat subiectele pentru examenul ce urma să fie susţinut a doua zi, punându-i la dispoziţie investigatorului inclusiv materiale de curs.

UPDATE Irina Oriol și Florin Ionel Franț, profesorii reținuți pentru 24 de ore, au primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.