Poliția e tare! Poliția ne apără! Poliția e cu noi!

Poliția e tare! Poliția ne apără! Poliția e cu noi!

12
DISTRIBUIȚI

georgeta petrovici

Când a fost întrebat cum se numește, polițistul s-a panicat. Nu putea concepe că între el, organul legii, și el / celălalt / individul care a comis trei contravenții de-odată, la numai 17 ani, poate exista o astfel de raportare. Cum adică un copil să întrebe numele meu? Așa și-a spus. Apoi a acționat în consecință. El este agent șef-adjunct Lazăr Marius, de la Biroul Poliției Rutiere Timișoara. Un om cu capacități paranormale. Veți vedea de ce.

Ieri seara, un puști de 17 ani care venea pe bicicletă la teatru a fost oprit, admonestat, avertizat și amendat de polițistul amintit. Copilul, din punctul de vedere al omului în uniformă albastră a comis trei abateri de la litera legii. 1. A traversat trecerea de pietoni, la culoarea verde a semaforului, pe bicicletă.


2. A circulat pe trotuar. 3. Nu a avut cartea de identitate asupra sa.

Cu alte cuvinte, polițistul a constatat că în același timp / simultan, adolescentul pedala pe trotuar în fața Catedralei Mitropolitane și traversa trecerea de pietoni. Cum este posibil o atare dedublare, polițistul nu a putut explica. Nici cum a constatat-o. Nici noi nu ne putem explica una ca asta, dar situația paranormală a fost consemnată pe procesul verbal de amendă.

Pentru astfel de fapte reprobabile copilul s-a ales cu o amendă în cuantum de 1.260 de lei.

Tot conform legii, am să vă spun că va plăti un sfert din sumă. Amenda se înjumătățește pentru că e minor, iar în termen de 48 de ore are dreptul, ca orice cetățean al României, să achite jumătate din sumă. Dar nu despre suma în sine e vorba, ci despre încordarea cu care un agent șef adjunct de Poliție consideră să facă cinste uniformei, dând un semnal foarte clar unui copil: viața e cum e, cei tari, vremelnic, își arată mușchii în fața celor mai slabi.

Oare dacă puștiul decidea să pedaleze mai repede și să fugă, polițistul ar fi pornit în urmărirea lui cu girofarul aprins, și, eventual, ar fi tras focuri de avertisment ca să oprească infractorul?

M-am tot gândit dacă merită ca puștiul să conteste amenda. Și să ceară instanței să clarifice cum se poate să meargă pe trotuar și să traverseze zebra simultan. Poate că ar fi fost interesant. Dar până la urmă i-am servit o lecție de viață de care nu sunt neaparat mândră: pe idioți, mai bine îi eviți.

12 COMENTARII

  1. Amenda se considera nula de drept pe baza greselilor si a viciului de procedura creind confuzie intre 2 fapte ce se desfasoare in doua locuri diferite simultan cu acelasi „contravenient”

  2. Ar trebui ca politistii sa amendeze pe toti care trec drumul pe bicicleta la trecerile de pietoni care au sau nu semafor. Uitati-va in codul rutier.

  3. Sa va lămuresc (daca nu ați priceput).
    Copilul mergea pe bicicleta pe trotuar iar când s a făcut verde la pietoni , probAbil a continuat deplasarea si a traversat trecerea ( pe bicicleta).

    PS chiar nu ați priceput sau încercați sa faceți pe deșteapta

  4. Politistul era un militian din aia 4 care invartesc masa sa insurubeze becul.
    Sunt atat de analfabeti ca probabil nici nu realizeaza non-sensul din procesul verbal. Vai de noi si de cine ne apara contra infractorilor adevarati, nu copii…

  5. Mai mult decat praf.Tot cu p incepe epitetul.
    Trist.Daca asta se numeste presa,eu sunt Isus Hristos reincarnat.
    Datorita voua acestor ziaristi de paie ,a ajuns tara unde a ajuns.Aproape de anarhie.Adica,handralaul de 17 ani e ,,copil,, cand incalca legea,dar ,,jmeker,, cand cineva il admonesteaza.
    Ala platit sa il admonesteze si sa ia masuri legale ,este doar un ,,un organ al legii,, paranormal…este degeaba.Ca nu-i asa,mai sunt si altii care incalca legea si la aia nu le face nimic.
    Penibil ca asemenea ,,ziaristi,, colporteaza asemenea porcarii.
    Ati auzit de cumul de contraventii?Da de cumul de infractiuni?Sunt niste termeni care definesc…,,paranormalul,,…Poate or fi cumulate cele trei?Sau poate chiar e paranormal biciclistul.E asa de greu sa vezi un biciclist facand astea trei in cateva secunde?Cred ca nu aveti proprietatea termenilor domnisoara pseudoziarst.
    Cat despre prostia ca nu a avut curajul sa isi spuna numele…esti penibila ziaristo.Nu a vrut sa si-l spuna,dar si l-a scris pe procesul verbal.Hai ca ai fost tare.
    Articole scrise doar ca Bota sa vada activitate de la angajati.
    Trist.

  6. Nu mai știți ce sa scrieti…sunteți penibili…este cumul de contraventii si ….da…poate savarsii toate cele 3 fapte in cateva secunde.Vai de presa noastră….mai ales cea locală. ..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.