Avocatul Carmen Obârşanu, plângere penală la DNA împotriva primarului Nicolae Robu şi...

Avocatul Carmen Obârşanu, plângere penală la DNA împotriva primarului Nicolae Robu şi a celorlalţi implicaţi în scandalul Retim. Vezi care sunt motivele VIDEO

6
DISTRIBUIȚI

carmen obarsanu (4)

Avocatul timişorean Carmen Obârşanu a declarat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, că le va face plângere penală tuturor celor implicaţi în scandalul de la Retim, inclusiv primarului Nicolae Robu.

Vă reamintim că Alfred Simonis, consilier local PSD, a dezvăluit, în timpul emisiunii de aseară, că Retim a închiriat, în timpul mandatului Robu, peste 20 de maşini, autoutilitare şi autogunoiere de la acţionarul german RER cu sume uriaşe. Astfel, pentru un Logan închiriat s-a ajuns să se plătească chirie aproximativ 17.000 euro, asta în condiţiile în care unul nou costă cel mult 9.000 euro.

„Scandalul de la Retim poate duce la o chestiune penală. Dacă termin de redactat termenele la timp, mâine o să fac o sesizare la DNA Timişoara, apoi la Bucureşti în chestiunea cu Retim-ul”, a anunţat Carmen Obârşanu la PRESSALERT LIVE.


În trecut, avocatul timişorean a mai făcut o plângere la DNA pentru finanţarea echipei de fotbal a lui Marian Iancu de către autorităţile locale.

„În ultimii trei ani, banii Consiliului Local Timişoara au fost sifonaţi, oamenii puşi de primarul Nicolae Robu în consiliul de administraţie al Retim ar fi trebuit să se intereseze tot timpul de situaţie. Cum să spună că nu ştiau? Sanda Greblă şi Dorel Borza au fost trimişi să stea doar aşa, să apere interesul unuia care beneficiază de Mercedes, excursii în Dubai? Dacă mergem la spital la Jebel, cei de acolo pot da răspunsuri mai responsabile decât primarul Robu”, este de părere Carmen Obârşanu. Aceasta mai crede că ar fi trebuit organizate licitaţii pentru închirierea acestor maşini şi astfel ar fi fost stabilite chirii mai rezonabile. „E fraudă ce se întâmplă acolo. Dacă îmi spuneţi că a fost făcută fără acordul expres al Primăriei Timişoara, al primarului, eu nu vă cred”, a precizat Carmen Obârşanu.

Carmen Obârşanu a vorbit, în această seară, şi despre Mercedesul pe care primarul Nicolae Robu l-a primit de la Retim, dar şi despre facturile la telefonul mobil pe care, până de curând, societatea le-a achitat edilului-şef. Avocatul consideră că toate acestea reprezintă „o încălcare a intereselor municipalităţii, o formă clară de corupţie, pentru că primarul Nicolae Robu beneficiază de nişte servicii din partea unei societăţi pe care ar trebui, practic, să o controleze”.

6 COMENTARII

  1. foarte bine, sa sesizeze, iar cei in masura sa ancheteze si sa ia masuri. postul craciunului nu este o scuza pentru hoti si pentru hotii, mai alesc cand e vorba de bani publici care se sifoneaza de ani buni.

  2. Doamne fereste, cate trebuie sa suportam?? Ce drac’ nu-ti vezi de treaba – femeie – lasa-l pe Rob sa lucreze, il tot bruiati pe toate partile . Hai sa ne vedem – fiecare – de treaba noastra in plmde netrebnici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.