Stațiunea sârbească Zlatibor, OFERTE INCREDIBILE pentru români în această iarnă. De ce...

Stațiunea sârbească Zlatibor, OFERTE INCREDIBILE pentru români în această iarnă. De ce a spus Vladimir Zivanovic, la PRESSALERT LIVE, că este destinația ideală VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Vladimir Zivanovic, reprezentantul Organizației turistice Zlatibor1

Turiştii români iubitori ai sporturilor de iarnă, şi nu numai, sunt aşteptaţi în staţiunea turistică Zlatibor din Serbia. Aceasta se află la aproximativ 400 km de Timişoara şi atrage ca un magnet sute de mii de turişti, în fiecare an. Aceştia sunt aşteptaţi cu o mâncare delicioasă, cazare excelentă şi distracţie pe măsură. Bănăţenilor care-şi propun să petreacă un sejur în staţiunea sârbească li s-au pregătit o mulţime de reduceri de nerefuzat.

Vladimir Zivanovic, reprezentantul Organizaţiei turistice Zlatibor din Serbia, a vorbit, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară, despre cum pot românii să-şi petreacă timpul liber aici, dar şi despre pachetele promoţionale pregătite special pentru ei, valabile de la începutul lunii ianuarie 2016. Staţiunea Zlatibor are o tradiţie în turism de peste 120 ani. „În 1893, regele Aleksandar Obrenovic a vizitat Zlatibor şi a fost ridicat primul hotel. De atunci am început să dezvoltăm turismul, am crescut an de an. Primele hoteluri moderne au fost ridicate la începutul anilor ’60. Ne mândim că avem o bogată tradiţie în turism”, a explicat Vladimir Zivanovic.

În sezonul rece, iubitorii sporturilor de iarnă sunt principalii turişti care trec pragul staţiunii turistice. De altfel, Zlatibor este cel mai frumos munte din zona de vest a Serbiei, în care se află foarte multe zone extraordinar de frumoase care pot fi admirate. „La nouă kilometri de Zlatibor se află centrul de schi Tornik, unde se poate schia la nivel profesionist, avem pârtii de mai multe categorii. Lângă acest centru se află şi o zonă amenajată pentru copii, unde pot să schieze”, a precizat Vladimir Zivanovic.

Dar, la Zlatibor sunt aşteptaţi nu doar schiori, ci şi români care doresc să se recreeze sau să petreacă câteva zile într-un mediu pitoresc. Staţiunea turistică se află la o altitudine de aproximativ 1.000 metri, într-o zonă în care se combină atmosfera continentală cu cea mediteraneană. Tocmai de aceea, Zlatibor este şi un centru de tratament în care se pot trata persoane care suferă de diferite afecţiuni cardiovasculare sau ale glandei tiroide.

Ce pot să viziteze turiştii în Zlatibor?

Românii sunt aşteptaţi în staţiunea turistică sârbească nu doar iarna, ci pe toată perioada anului.


În jurul localităţii Zlatibor se găsesc o multitudine de locuri turistice deosebit de atractive, care pot fi vizitate indiferent de anotimp. Printre acestea se numără muzeul Sirogojno, peştera Stopica, oraşul de lemn construit de regizorul Emil Kusturica, la care turiştii pot să ajungă cu mocăniţa, sau Muntele Tara.

Dacă ajung la Zlatibor, turiştii români pot admira şi uliul alb, o specie foarte rară, care se găseşte în rezervaţia naturală Uvac. Aici se află un lac artificial, iar turiştii pot merge la plimbare pe lac cu vaporaşele, printre canioane fabuloase, pentru a admira uliul alb, în schimbul sumei de cel mult zece euro.

Care sunt costurile?

Anual, peste 250.000 de turişti trec pragul staţiunii turistice Zlatibor. Asta în condiţiile în care aici locuiesc doar 3.000 de oameni. „Dorim să apropiem staţiunea Zlatibor şi mai mult de turiştii români. Zlatibor are 20.000 de paturi, dintre acestea, 4.000 sunt în hoteluri, iar restul în moteluri sau pensiuni. Avem hoteluri de patru, trei şi două stele”, a declarat Vladimir Zivanovic.

În ceea ce priveşte preţurile, reprezentantul Organizaţiei turistice Zlatibor a precizat, la PRESSALERT LIVE, că la un hotel de patru stele, cu centru spa şi wellness, preţurile sunt cuprinse între 45 şi 60 euro pe zi, iar la o pensiune, cazarea pentru o noapte variază între 10 şi 20 euro. „În Serbia se mănâncă bine, cred că ne hrănim sănătos şi bine. O porţie a la carte la restaurant costă între 10 şi 15 euro, în timp ce un prânz sau o masă în sistem pensiune se poate găsi cu cel mult cinci euro. Totul e gustos, mâncarea e preparată în mod tradiţional”, a explicat Vladimir Zivanovic.

Turiştii români sunt aşteptaţi, în perioada 1 ianuarie – 30 martie 2016, cu o serie de oferte atractive în staţiunea turistică Zlatibor, cărora li s-au pregătit reduceri între 10 şi 25%. Din păcate, turiştii din România nu se pot bucura de aceste oferte de Crăciun sau de Revelion pentru că locurile au fost de mult ocupate de sârbi care-şi petrec sărbătorile de iarnă aici, de obicei.

„În Zlatibor, dacă sunteţi schiori, puteţi schia. Dacă nu doriţi să schiaţi, puteţi să vă plimbaţi, sunteţi aşteptaţi la bazine, la centre spa şi wellness. Cazarea este de calitate, mâncarea bună, sunt multe baruri şi cluburi de noapte în care vă puteţi simţi bine. Zlatibor este singura destinaţie turistică din Serbia care poate primi 250.000 de turişti. Fiecăruia putem să-i oferim câte ceva, niciodată turiştii nu se plictisesc în Zlatibor. Garantăm distracţie 24 de ore din 24, aici turistul găseşte tot ce are nevoie pentru a fi mulţumit. Zlatibor reprezintă destinaţia ideală”, a conchis Vladimir Zivanovic.

Mai multe informaţii despre ofertele pregătite de Organizaţia turistică Zlatibor pentru turiştii români sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.