Consilierul local Alfred Simonis, PLEDOARIE pentru fuziunea dintre ACS şi ASU Poli....

Consilierul local Alfred Simonis, PLEDOARIE pentru fuziunea dintre ACS şi ASU Poli. Ce problemă rămâne neelucidată

1
DISTRIBUIȚI

alfred simonis (5)

Consilierul local PSD Timiș, Alfred Simonis, e de părere că fotbalul din Timișoara nu mai poate continua în situația în care se află acum. Mai exact, graţie finanţării de la Consiliul Local şi Judeţean ACS Poli a promovat în Liga I dar, în ciuda faptul că joacă în primul eșalon, echipa nu se poate lăuda cu o galerie impresionantă. Asta pentru că cei mai mulți dintre microbiștii care făceau spectacol în Peluza Sud a stadionului „Dan Păltinișanu” au ales să susțină echipa Universității Politehnica, ASU Poli, care a promovat spectaculos din liga a V-a în Liga a III-a și având acum șanse considerabile de a accede în eşalonul secund. În acest sens, Simonis e de părere că între cele două echipe ar trebui să existe discuţii şi o posibilă fuziune.

„Am o solicitare pentru domnul primar. ASU este în Liga a III-a, se pare că are mari șanse de a promova în Liga a II-a, are la fiecare meci între 1.000 și 2.000 de spectatori și, în funcție de distanță, câte 300 și 500 în deplasare.


ACS Poli are între 300 și 500 de spectatori acasă pe meci, mai mulți doar la meciurile cu echipele importante. O echipă nu ar trebui să fie un palmares, un moft al unui primar, ci un spirit, iar din punctul meu de vedere spiritul este dincolo. (…) Îi solicit domnului primar să demareze de urgență negocierile pentru a încerca să găsească formula legală, regulamentară, ca aceste echipe să devină una singură, iar în cazul în care nu reușește poate în al doisprezecelea ceas ne asumăm și noi să finanțăm acea echipă, adevărata Poli”.

Totuşi, acest subiect a mai fost adus în discuţie până acum, însă fără succes. Nu numai atât, dar Simonis a admis că CLT nu poate renunţa la finanţarea ACS, lucru care ar însemna că banii investiţi până acum au fost aruncaţi pe fereastră. În schimb, primarul Nicolae Robu a declarat în repetate rânduri că nu doreşte ca CLT să finanţeze două echipe care practică acelaşi sport.

„E un demers, o solicitare, dacă se porneşte negocierea şi se dovedeşte că cei de acolo nu doresc, asta e. Dar trebuie să pornim acest demers. Eu nu cred că cei de la ASU nu doresc să găsească o finanţare, să găsească un sprijin real pentru a promova pentru că în Liga a II-a le va fi mult mai complicat să reziste decât în Liga a III-a chiar dacă asta înseamnă să luăm denumirea şi tot ce ţine de acel club”.

Președintele ACS Poli este Liviu Anton, care este și profesor la Universitatea Politehnică, acesta declarând în mai multe rânduri că singurul motiv pentru care a acceptat funcția de la ACS a fost posibilitatea, în viitor, a unei fuziuni cu ASU.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.