În căutarea unui Buffon din Curaçao

În căutarea unui Buffon din Curaçao

0
DISTRIBUIȚI

cornel biholari

Deși ACS Poli nu a mai pupat bani de la autorități de câteva luni bune, asta nu înseamnă că suporterii ei nu vor vedea fețe noi în echipa lui Florin Marin. În ciuda blocajului, conducerea a fost obligată să facă transferuri. Bănățenii care vor escalada bordurile pentru a ajunge pe „Dan Păltinișanu” când dau ghioceii vor avea simțurile auditive mângâiate de rostirea noilor nume. Nu știm dacă și cele vizuale se vor bucura.

Pe Bega a sosit deja Prince Linval Reuben Mathilda Rajcomar. Un atacant care i-a dus pe unii din prima cu gândul la filmele indiene. Jucătorul de fotbal în vârstă de 30 de ani nu cred că se va opri totuși în mijlocul acțiunii pentru a cânta și a executa un dans sincron pe gazon împreună cu ceilalți „actori”. E olandez, cu origini în Insula Curaçao. De acolo vine Everon Romario Elvis Pisas. Tânărul născut chiar în capitala caraibiană Willemstad își depășește ca rezonanță conaționalul. El e „Regele”, iar dacă privim anul nașterii, 1994, e de la sine înțeles de ce Romario al Braziliei îi apare în documente. Cu puțin noroc în SUA, putea fi Everon Hagi sau Stoichkov.


Timișoarei i se pregătește și un Suárez, dar e vorba de spaniolul Abel Miguel Suárez Torres, nu de vedeta Barcei. Și el vine dintr-un loc însorit, Tenerife.

Trecând peste orice fel de glumă. ACS Poli adună și ce poate. Numărul mare de jucători trimiși pe bară de Florin Marin, în condițiile în care Daniel Stanciu a recunoscut că nu e chiar pe aceeași lungime de undă cu „domn profesor” în privința unor expulzați, determină căutarea unor astfel de piste. Nu putem judeca marfa după nume. Nu știm dacă acești jucători sunt răi. Dar tot e un joc de ruletă. În vară ar putea fi „rusească” pentru clubul timișorean. Realist, suporterii vor fi bucuroși dacă de exemplu extrema stângă Everon Pisas se va ridica măcar la nivelul lui Bărbuț din partea dreaptă. Iar acești băieți e evident că nu au lăsat Beneluxul plin de cașcaval pentru un salariu de învățător în România. Totodată, admitem că noul Suarez se poate ridica la nivelul unui Javi Hernandez sau Fernando Llorente. Cei doi au confirmat după ce la sosirea în Timișoara erau intervievați mai degrabă despre faptul că poartă numele unor staruri.

Cum nici portarul neamț Kirschstein nu a mai fost suportat, lui Daniel Stanciu îi revine misiunea de a găsi un „Buffon” sau „Toldo”, fie el și din Curaçao. Deși probabil o opțiune va fi aleasă de undeva mai din apropiere în acest caz.

Dacă de performanțe care rup gura târgului nu putem vorbi, un lucru e cert însă. Cu niște nume precum Prince Mathilda Rajcomar sau Everon Romario Elvis, ACS Poli atrage atenția cu ceva.

PS: Ieri a fost ziua de naștere a gigantului Gianluigi Buffon, 38 de ani. La mulți ani!, ne înclinăm.

PS 2: Nu trebuie făcut niciun mișto de statul-insular Curaçao, se trăiește mai bine ca la noi, e bine să fii colonie olandeză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.