Peste 10.000 de elevi din Timiş intră în focul examenelor. Când încep...

Peste 10.000 de elevi din Timiş intră în focul examenelor. Când încep simulările pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

0
DISTRIBUIȚI

Evaluarea-Națională

Emoţii pentru peste 10.000 de elevi care învaţă în şcolile din judeţul Timiş. Peste o lună încep simulările pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat. În acest mod, elevii de clasa a VIII-a, dar şi liceenii de-a XI-a şi a XII-a vor afla cât de pregătiţi sunt pentru cele mai importante examene din viaţa lor, pe care le vor susţine în vară.

Din fericire pentru elevi, notele obţinute la cele două simulări nu vor fi trecute în catalog.


Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei Naţionale, simularea Evaluării Naţionale are loc în perioada 22-24 februarie. Testele constă în două probe scrise, la Limba şi Literatura Română şi la Matematică, iar pentru şcolile cu predare în limba maternă, trei probe. Rezultatele vor fi afişate în data de 4 martie.

În ceea ce priveşte simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a, acestea vor avea loc în perioada 7-10 martie. Elevii clasei a XI-a vor susţine două probe scrise, iar cei de clasa a XII-a – trei probe, la care se adaugă cea de limba maternă pentru şcolile cu predare în limba maternă. În 18 martie vor fi afişate rezultatele.

Rezultatele obţinute de elevi vor fi analizate la nivelul fiecărei şcoli prin şedinţe cu părinţii, dezbateri la clasă şi discuţii cu elevii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.