Cu ce ne mai distragem atenția

Cu ce ne mai distragem atenția

0
DISTRIBUIȚI

vali silaghi 09

Nu că ar fi un lucru nou, ba din contră, dar atât de mult ne-am obișnuit cu el încât chiar și atunci când îl constatăm ridicăm din umeri și mergem mai departe. Armele de distragere în masă nu ne mai impresionează.

Dezbateri nesfârșite, poziții neclintite, pe teme care de care mai diverse, cum ar fi copii români luați în grijă de statul norvegian sau cea mai dură lege anti-fumat din Uniunea Europeană promulgată senin de președinte (pentru că, desigur, la restul lucrurilor i-am egalat și depășit pe cei din vest).


Și vorbim, și dezbatem, și ne certăm, iar discuția pe legea electorală, care poate ar trebui să fie mai importantă, se stinge treptat. Sau poate subiectul „umbrit” e altul, mai important. Nu știu, nu mă pricep la politică.

E ca și cum un primar al vreunui oraș oarecare ar bate câmpii și ar alimenta presa amatoare de senzațional cu fântâni plutitoare, luminoase, de milioane de euro sau cu studii de fezabilitate pentru metrou. Sigur nu încearcă să abată atenția de la alte chestiuni, nu?

Oricum, partea tristă nu e devierea atenției, asta se întâmplă de când există politica, și se va întâmpla în continuare. Partea tristă e atunci când vedem fenta, însă doar ridicăm o sprânceană și ne vedem de drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.